Aktivne meditacije – OSHO čakra zvuci

Aktivne meditacije - OSHO čakra zvuci

Sila životne energije se kreće kroz niz energetskih centara u telu, koji se nazivaju ČAKRE. Istočnjačka tradicija nas uči da svi mi u telu imamo sedam energetskih centara, poređanih uz kičmeni stub od prepona do temena glave.

Ovo je jedna od aktivnih meditacija u kojoj koristimo glas kako bismo se povezali sa svih 7 energetskih centara našeg tela, osećaj i doživljavanje čakri u našem energetskom telu.

Za ovu meditaciju je bitan položaj svakog od 7 energetskih kanala:

  • Korenska čakra – perineum, tačka izmedju anusa i polnih organa
  • Sakralna čakra: ispod pupka, centar abdomena
  • Čakra solarnog pleksusa: solarni pleksus – donje tačke na kojima se oba naša pluća međusobno spajaju
  • Srčana čakra: središte grudi
  • Grlena čakra – podnožje grla
  • Čeona Čakra – izmedju obrva (treće oko)
  • Krunska čakra: Vrh glave

Ova meditacija donosi unutrašnji mir, tišinu i svesnost u naše biće. Radeći je pročišćavamo energetsko telo, negativne emocije, blokirane energije i donosimo vitalnost u naše fizičko telo. U ovoj meditaciji može se proizvesti vokalni zvuk ili alternativno možete samo slušati muziku i povezati se sa zvukom u sebi. Ova meditacija može se raditi bilo kada u toku dana, a podržana je specifičnim audio snimkom muzike OSHO Chakra Sounds Meditation.

Vreme i mesto održavanja meditacije

Kada: subota, 9. januar 2021, od 11 do 12.30 h

Gde: Online/ Zoom

Cena: 10 evra (1.200 din), za stalne članove Homeplace programa cena je 700 dinara.

O voditeljki meditacije:

Marija Milićević

Marija Kavisho Milićević

Marija Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U međuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

Način prijavljivanja

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem sledećeg formulara:

 

Za više informacija o radionici „Aktivne meditacije – OSHO čakra zvuci” pišite na contact@homeplace.rs ili pozovite 0641746918 (Marija)