Bali Wellness & Yoga Retreat

Bali Wellness & Yoga Retreat

Vreme je da vaše unutrašnje Ja upozna svog unutrašnjeg putnika.

Pozivamo vas da nam se pridružite na jednom od najlepših mesta na svetu, čija priroda i način života mame sve koji žele da se kompletno opuste, telom i duhom.

Zajedno ćemo proći kroz tri različite regije ovog divnog ostrva, okusiti hranu, kupati se na najlepšim plažama, voziti bicikle kroz plantaže riže – i sve to uz svakodnevnu vežbu yoge i meditacije.

Pridružite nam se:
  • Bali, Indonezija
  • Ubud, Pemuteran, Sanur
  • 7-15. april 2023.

Bali je destinacija gde nega tela i uma dolaze sasvim prirodno, pa se uz naš program spremamo za jedno zajedničko podmlađivanje.

Radujemo se Bali Wellness avanturi i da zajedno uživamo u sadašnjem trenutku na mestu koje upravo to najviše zahteva.

Meditacijski i yoga program vodi Marija Milićević.

Prvo wellness putovanje, zajedno sa Anitom Đorđević, održano je više nego uspešno u martu 2021. godine.

 

Plan puta:

DAN 1 – Ubud

Dolazak u hotel u bilo koje vreme u toku dana. Predveče, grupa će se sresti sa CEO vodičem u znak dobrodošlice.

Lokalni vodič ostaje sa grupom tokom putovanja, obilazaka, večera i slično.

Ovo prvo veče će biti namenjeno tome da se članovi grupe bolje upoznaju i međusobno razmotre koja su im očekivanja i šta bi najviše voleli da dožive na Baliju.

DAN 2 – Ubud

(Doručak, ručak)

Uživajte u prvom času jutarnje yoge. Ostatak dana provodimo istražujući duboko duhovnu stranu Balija, što uključuje posetu hindu hramu Tirta Empul, gde ćemo se okupati u izvoru svete vode za koju veruju da čisti dušu od grehova i donosi mir i sklad.

Zatim ćemo posetiti Gunung Kawi – kraljevske grobnice u stenama ili najneobičnije groblje na Baliju s pogledom na vulkan Agung. Grobnice kralja Anaka Vungsua i njegove porodice.

Posle obilaska odlazimo na ručak u Bali – community program training center,  gde se mladi podučavaju za rad u restoranima.

Predveče i uveče – vreme za yogu i meditaciju.

DAN 3 – Ubud

(Doručak, ručak)

Jutarnji čas joge i zdrav doručak.

Poseta lokalnoj organskoj farmi gde će nas šef kuhinje provesti kroz načine spremanja i ukuse balinežanske kuhinje, kao i različite organske začine koji se koriste u ovoj tradicionalnnoj kuhinji. Imaćemo priliku da posmatramo tehnike kuvanja i čime se sve od posuđa služe tokom spremanja.

Popodne je rezervisano za yogu i meditaciju.

DAN 4 – Ubud/Pemuteran

(Doručak, ručak)

Polazak iz Ubuda za Pemuteran, preko Tabanana, gde ćemo se zaustaviti da posetimo jedan tradicionalni balinežanski dom u kojem ćemo prisustvovati lekovitoj ceremoniji. Sledi sticanje znanja o životu lokalnog stanovništva, a tom prilikom ćemo učiti i slova i kako da pišemo balinežanskim pismom.

Nastavljamo dalje do Pemuterana, gde nas čeka ručak.

Popodne i predveče rezervisani su za yogu i meditaciju.

DAN 5 – Pemuteran

(Doručak, ručak)

Dan počinjemo dubokim disanjem kroz vežbu balinežanske lekovite yoge, a zatim imamo zdrav doručak.

Posle doručka, odlazimo na lokalnu pontu odakle ćemo brodićem krenuti na kratak put do ostrva Menjangan, gde provodimo dan u ronjenju na jednoj od najlepših destinacija sveta. Podvodni život ovog zaštićenog ostrva neće vas ostaviti ravnodušnim.

Popodne se vraćamo u hotel. Predveče je rezervisano za yogu i meditaciju.

DAN 6 – Pemuteran/Sanur

(Doručak)

Polazimo za Sanur. Na putu do Sanura ćemo se zaustaviti na vodopadu Munduk – jednom od najlepših na Baliju – za slikanje i kratko plivanje.

Sledeće na maršruti je glavni “Vodeni hram” Bali Ulun Danu, a nalazi se gotovo u centru ostrva, na nadmorskoj visini od 1.231 metra.

Zatim nastavljamo za Jatiluwih, odakle počinje naša tura biciklima kroz polja riže!

Po dolasku u Sanur, opuštanje na plaži i vreme za večernju yogu/meditaciju.

DAN 7 – Sanur

(Doručak)

Počinjemo dan časom yoge na plaži, uz talase i miris mora. Popodne imamo izbor fakultativih tura, kao što su učenje balinežanskog plesa ili kurs balinežanske masaže.

DAN 8 – Sanur

(Doručak)

Posle doručka, odlazimo u dvoriste kuće koja pripada lokalnom yoga istruktoru, da se oprobamo u tehnici “anty-gravity” yoge.

Ostatak dana provodimo na plaži, a predveče odlazimo na zajedničku večeru.

DAN 9 – Sanur

(Doručak)

Buđenje, doručak i odlazak iz hotela.

NAPOMENA: Svakog dana će biti organizovan grupni odlazak na zajedničku večeru u jednom od proverenih lokalnih restorana, sa domaćom ili posebnom atmosferom u skladu sa wellness programom. Svako ima opciju da nam se pridruži ili da iskoristi slobodno vreme.

 

Smeštaj:

UBUD – Puri Bagus Jati

PERMUTERAN – Taman Sari Cottage

SANUR – Puri Santrian

NAPOMENA: Smeštaj može biti zamenjen za sličan ili bolji, ukoliko grupa promeni broj putnika pred polazak.

 

Cena ture:

Cena ture: 1.599 EUR

Za rezervaciju mesta plaća se depozit od 250 EUR, do 28. januara 2023. godine ili dok ima slobodnih mesta.

Uključen prevoz od aerodroma. Sav prevoz je privatnim vozilom.

Predviđeno je da se smeštaj deli s još jednom osobom (double/dvokrevetne sobe).

Ukoliko želite svoju sobu, dodatno se plaća 1.078 EUR.

Avio-prevoz se plaća naknadno, a mi vam možemo obezbediti let iz Toronta, Beograda, ostalih gradova Severne Amerike ili Evrope.

 

Način prijavljivanja:

Grupa je ograničena na 14 osoba.

Za sve detalje, uplatu i vašu rezervaciju pozovite Anitu Đorđević na 061/1693969 ili pišite na imejl anita@somniajourneys.com.

 

Program yoge i meditacije vodi:

Marija Milićević

Marija Kavisho Milićević

Marija Kavisho Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U međuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.