BLOG: Najčešća pitanja o Yin Yoga treningu

yytt_maj_2021

S velikom radošću vas pozivamo na prvi YIN YOGA TEACHER TRAINING (1. MODUL – ANATOMY THEORY AND PRACTICE) u Srbiji, koji će se održati online (Zoom), u periodu od 24. do 30. maja 2021. godine. Trening će voditi Sebastian Pucelle i Murielle Burellier. 1. modul posvećen je anatomiji i pruža bazu Yin prakse sa ciljem integrisanja funkcionalnog pristupa u vašu svakodnevnu praksu i podučavanje Yoge.

Sebastian i Murielle će podeliti s vama nove alate, kao što su: saznanja o 10 miofascijalnih delova nogu i torza, 14 delova ljudskog skeleta, duboko razumevanje pojmova tenzija i kompresija. Kroz ovih sedam dana praktikovaćemo 20 osnovnih Yin asana i upoznati se s njihovim varijacijama, naučićemo tranzicije u kreiranju Yin yoga časova i pristupe u nastojanju smirivanja uma. Pridružite nam se kako biste naučili principe ove tihe i mekane prakse!

Više o sadržaju predstojećeg treninga i načinu prijavljivanja potražite ovde, a evo odgovora na najčešće postavljanja pitanja o ovom programu:

  • Kome je namenjen yin yoga trening?

Naš trening je namenjen ne samo učiteljima yoge, već i onima koji to žele da postanu. Da biste prisustvovali ovom treningu, neophodno je da imate barem 2 godine iskustva yoga prakse. Predhodno iskostvo u yin yogi vam nije potrebno ali je potrebno da imate interesovanja za predmete kao što su: anatomija, qi teorija, filozofija i meditacija.

Ne morate postati ili biti učitelj yoge da biste pratili naše časove i predavanja, ali treba da posedujete duh za učenjem i posvećenost da biste produbili svoju praksu.

Naš yin yoga teacher trening se sastoji od yogičkog, taoističkog i budističkog koncepta, kako biste razmotili i dobili suštinsku poruku ovih različitih tradicija.

YYTT

  • Da li mogu da radim Yin yogu ako sam u drugom stanju?

Svaka trudnoća je priča za sebe, tako da je uvek dobro da konsultujete lekara, da biste bili sigurni da nećete nauditi sebi. Ovo je posebno važno ako ste u drugom stanju. Yin yoga praksa se veoma nežno ophodi prema telu, ali sa druge strane, vaša namera i slušanje tela su klučni za ovu vrstu prakse. Ideja je da se ne ide dublje u položaje od onoga što nam naše telo poručuje. Yin yoga će vam svakako pružiti prostor da se ponovo povežete sa promenama koje se u vašem telu dešavaju u periodu trudnoće.

Ukoliko su vam potrebna dodatna uputsva i objašnjenja možete nas kontaktirati na mejl.

  • Imam zdravstveni problem, da li mogu da prisustvujem ovom treningu?

Ukoliko imate zdravstveni problem oko koga niste sigurni, konsultujte lekara. Ovo je posebno važno ako ste u drugom stanju, dojite bebu, ako ste pod stalnom medicinskom terapijom ili ako imate određeni zdravstveni problem.

  • Šta je potrebno da ponesem sa sobom?

Biti Yogi podrazumeva da vam za put ne treba veliki prtljag. Glavno je da imate laganu odeću koja će vam omogućiti da se slobodno i lako krećete. Yoga prostirku možete poneti, mada je u svim studijima u kojima radimo to obezbeđeno, kao i sav potreban material što se tiče yoga rekvizita.

Yin Yoga Teacher Training – Anatomy Module 1

  • Da li se dobija sertifikat/diploma po završetku kursa?

 Da, dobija se. With-YinYoga je škola priznata od strane Yoga alijanse. U našoj ponudi imamo 200 sati i YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Provider) sertifikat.

  • Da li postoji završni ispit na kraju kursa?

 Da, radi se pismeni ispit na kraju kursa, koji je rezime svega što je pređeno u toku obuke.

  • Kakav je dnevni raspored za vreme obuke?

Raspored je sledeći:

  • 09.00 – 12.00: Prepodnevna sesija
  • 12.00 – 13.30: Pauza za ručak
  • 13.30 – 17.00: Popodnevna sesija

YYTT

Izvor: www.with-yinyoga.com

Prijavite se za učešće na treningu.

With-YinYoga je škola priznata od strane Yoga alijanse.

Yoga-Alliance-Yacep-logos