Ćelijsko disanje – iskustvena radionica joge disanja u septembru

Ćelijsko disanje - iskustvena radionica joge disanja
Ovo je suptilna i moćna praksa koja nas vodi na putovanje unutar svog tela u ritam daha triliona ćelija koje nas čine.

Praksom ćelijskog disanja:

  • osvestićemo tokove disanja i dotoka kiseonika u ćelije,
  • probudićemo svesnost na nivou ćelija i unutrašnjih organa,
  • podržaćemo procese ishrane tkiva kiseonikom, regeneracije ćelija, stvaranja i protoka energije kroz telo.

Sve naše ćelije uvek dišu i nepogrešivo znaju šta treba da rade. Na nama je da im verujemo, da verujemo sebi. Da dozvolimo svom telu da diše i postoji kako ga je priroda za to stvorila.

Ispod kretanja udaha i izdaha protoka vazduha u pluća paralelno u nepreglednom unutrašnjem svemiru naših tela dešava se stalno unutrašnje disanje. Kroz svoju membranu ćelija uzima nutrijente, dok kroz istu tu membranu izbacuje toksine da izađu iz tela.

Za ovaj sveprisutni balans koji leži u osnovi zdravlja, ćelijskog obnavljanja, proizvodnje i kruženja životne energije, potreban nam je kiseonik.

Isti onaj koji čini gotovo dve trećine mase ljudskog tela i 50% mase zemljine površine. Kiseonik koji zvezde proizvode u svojim jezgrima, zbog kojeg postoje okeani, kišne šume, plodna zemlja, život.

Zato je ova praksa i svojevrsno prisećanje na našu duboku povezanost sa prirodom koja pulsira unutar nas i na sav kosmos koji želi da dišemo. Sve što mi učimo je kako da se prepustimo sopstvenoj prirodi.

 

Program radionice

15 min – Osnove procesa disanja kroz teoriju i praksu

15 min – Dah kao pokret iznutra i spolja, teorija/praksa

60 min – Praksa ćelijskog disanja

30 min – Vreme za čaj, pitanja i razgovor

Praksa ćelijskog disanja sastoji se od pokreta, joga asana, meditacije i relaksacije. Namenjena je svim nivoima od početničkih do naprednih.

 

Vreme i mesto održavanja radionice

Kada: Radionica će se održati u nedelju, 24. septembra 2023, od 11 do 13 časova.

Gde: Homeplace studio, Ravanička 42, Beograd

 

Radionicu vodi:

Jelena Malenović

Jelena Malenović

Jelena Malenović je svoje dugogodišnje bavljenje jogom posvetila terapeutskim dejstvima joga prakse i njenoj primeni u savremenom životu. Sertifikovani je instruktor Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i učitelj joge disanja inspirisane učenjima Leslija Kaminofa.

Sa jogom se susrela u svojim dvadesetim tragajući za efikasnijim metodama relaksacije i načinima da olakša sebi simptome cervikalne spondiloze. U narednim godinama, samostalno ili uz podršku joga učitelja, istražuje različite stilove i prakse joge, zaljubljuje se u joga nidru, meditaciju, restorativne i terapeutske stilove joge. 2017. stiče zvanje instruktora u sportu i instruktora joge u u Međunarodnoj Akademiji Joga saveza Srbije, gde se obučila sa osnove jogičke i ajurvedske ishrane kao i za program joge hormonalne ravnoteže. 2018. nastavlja studije joge pod vođstvom doajena joge Leslija Kaminofa u Yoga Anatomy školi iz Njujorka jednoj od najpriznatijih škola ove oblasti u svetu gde završava Yoga Principles i kao stipendista nastavlja Yoga Practices. Ovo usavršavanje u oblasti anatomije, biomehanike, fiziologije, rada sa dahom i primene u joga praksi aktivno traje do danas.

Jelena vodi individualne i grupne časove joge disanja, joge hormonalne ravnoteže, restorativne i terapeutske joge.

Autor je bloga Spice Sunshine kojim spaja svoju ljubav prema jogi, ajurvedi, kuvanju i biljnoj kuhinji.

 

Način prijavljivanja:

Za učešće u radionici “Ćelijsko disanje” možete se prijaviti putem imejl adrese jelena.homeplace@gmail.com ili broja telefona 062 8000 148 (Jelena).

Cena: 3.600 din

Broj mesta je ograničen. Požurite, prijavite se i osigurajte svoje mesto na radionici!