Detox yoga program u maju

Detox yoga program u maju

Nakon zime, kada našoj ishrani nedostaju dovoljne količine svežeg voća i povrća, kada su sve aktivnosti, čak i samo kretanje, svedene na minimum, mogu se pojaviti neugodni simptomi poput hroničnog umora, glavobolje, depresije i pada imuniteta.

Iako se detox organizma može raditi u bilo koje doba godine, proleće je najbolje vreme za to. U prirodi, proleće je vreme buđenja, obnavljanja i rasta, a ritam našeg tela povezan je sa ritmom prirode. To je vreme regeneracije i obnavljanja. Zbog toga ovo je vrlo pogodno vreme za čišćenje organizma. Kao što u proleće čistimo kuću, generalnim spremanjem, tako i naš organizam zahteva dodatnu pažnju i upravo je proleće najbolji trenutak da zimsku hranu koja greje organizam zamenimo namirnicama koje stimulišu detoksifikaciju organizma. Iskoristite proleće da okrepite organizam vitaminima i mineralima, očistite ga od toksina i pripremite se za predstojeći deo godine.

Kreirali smo za VAS poseban YOGA DETOX PROGRAM koji će pokrenuti vašu energiju i nameru da učinite nešto dobro za svoj organizam. Program uključuje kompletno spremljene obroke i užine za tri dana sa dostavom na kućnu adresu + dva yoga časa koja su namenjena pokretanju unutarnjih organa varenja i jednu meditaciju koja je namenjena otpuštanju.

 

Sadržaj Detox yoga programa

ISHRANA – 3 dana

3 dana – 9 hladno ceđenih sokova – 3 detox obroka –
3 detox gaspaća – 3 detox napitka za čišćenje jetre – dostava

Meni predstavlja kombinaciju tečne i čvrste hrane, isključivo bazirane na celovitim biljnim namirnicama pretežno organskog porekla, uz dodatak funkcionalnih sastojaka iz kategorije adaptogena, lekovitog bilja i superhrane.

Detox yoga meni:

  • 9 detox sokova: hladno ceđeni napici (0,3 l) na bazi povrća i voća, uz dodatak adaptogenih biljaka i super hrane (aloja, acerola, spirulina, koren maslačka i sladića)
  • 3 detox salate, na bazi povrća, klica i mikrobilja, lako svarljivih mahunarki i pseudožitarica
  • 3 gaspaćo čorbice, sa dodatkom lekovitih biljaka i začina
  • 3 specijalno kreirana detox napitka za čišćenje jetre, od korena i listova biljaka.

 

YOGA PRAKSA – 3 dana

2 jutarnja joga časa (asane + tehnike disanja) –
aktivna meditacija (otpuštanja i prepuštanja)

Joga asane

Osim uvođenja zdrave hrane na vaš jelovnik, od velike pomoći će biti i vežbe joge.

One će podstaknuti vaš probavni i limfni sistem, balansirati hormone, poboljšati cirkulaciju i omogućiti vašem telu da se reši  štetnih toksina. Joga će umiriti vaš um i dati jasnoću vašim mislima, što će vam pomoći i u lakšem nošenju sa životnim izazovima.

Aktivna meditacija

Aktivne meditacije osmišljene su upravo da bi moderan čovek mogao da centar svoga bića ponovo vrati u srce i na taj način stupi u kontakt sa svojom čežnjom, vraćanjem u sopstveno telo i osvešćivanjem energije koja je u njemu. Aktivna meditacija dovodi nas u sadašnji trenutak i kroz pokret, disanje i haotičnost donosi prisutnost u sopstvenom telu, sada i ovde.

 

Program vode:

Nevena Veselinović

Nevena Veselinović

Nevena Veselinović (39) je već dve decenije akreditovani stručnjak za makrobiotiku u medicinske svrhe i MA student biljne organske proizvodnje (bioinžinjering). Nekadašnji je rukovodilac komunikacija korporativnog sektora, organizator i rukovodilac mnogobrojnih marketinških projekata u okviru marketing agencija, koji se posle niza godina odlučilo da svoju ljubav i posvećenost zdravoj ishrani pretoči u posao kojim služi ljudima.

Vlasnica je edukativnog i sadržajnog bloga www.veganluk.com i Instagram stranice @veganluk na temu zdrave ishrane. Autor je i gost mnogobrojnih TV i internet emisija na temu ishrane, zdravlja i zaštite životne sredine. Osnivač je i organizator prve i jedine Pop Up Organske pijace u Srbiji. Vlasnica je jedinstvenog organskog gastro deli bara Đumbir superfood bar (www.djumbirsuperfoodbar.rs).

Za sebe voli da kaže da je miroljubivi aktivista u polju odabira odgovornog načina življenja i pesnikinja.

Marija Milićević

Marija Milićević

Marija Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U međuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode.

Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima.

Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

 

Način rada i cena programa

Kada: 14, 15. i 16. maj 2021.

Gde: Obroke dostavljamo na vašu kućnu adresu. Yoga deo programa se odvija ONLINE.

Cena: 10.500 RSD

 

Način prijavljivanja

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem sledećeg formulara:

 

Za više informacija o Detox yoga programu pišite na contact@homeplace.rs ili pozovite 0641746918 (Marija)