Hatha yoga u šumi i tokom septembra!

Hatha yoga u šumi

Širom raširenih ruku, čekamo vas i u SEPTEMBRU, sredom od 20 h i nedeljom od 9 h, da radimo HATHA YOGU U ŠUMI!

Dođite u Forrest, prostor za rast, da na ovom posebnom mestu, okruženi Zvezdarskom šumom, istražujemo svesnost, pokret, dah i čula. Zajedno, ali svako svojim ritmom, udisaćemo slobodno ono što šuma izdiše.

Povedite i nekog dragog sa sobom, da uživamo u blagodeti povezanosti sa sobom, sa zajednicom i prirodom!

 

Šta je Hatha yoga:

Ovo je stil yoge u kojem se asane izvode lagano, nadovezujući se jedna na drugu, sa dužim zadržavanjem u svakom od položaja. Cilj ove prakse je povećanje gipkosti tela, jačanje mišića i povećanje snage, uz istovremeno uklanjanje fizičke i psihičke napetosti. Ovaj stil yoge je vrlo prilagodljiv svakom nivou, tako da ga mogu vežbati i mlađi i stariji, pa čak i oni koji su zbog zdravstvenih problema slabo pokretljivi. Oni pokrete izvode do nivoa vlastitog ograničenja.

U ovom stilu yoge se često rade i pranayame (posebne vežbe disanja) koje energizuju telo i dovode ga u ravnotežu.

 

Informacije o programu:

Kada: sredom od 20 h i nedeljom od 9 h

Gde: Forrest, prostor za rast (Neretvanska 18, Zvezdarska šuma)

Časovi u toku septembra su DROP IN, nije potrebna najava! Cena časa je 700 din.

Čas vodi: Neda Karalejić (@nedaidayoga)

Ponesite svoju yoga strunjaču i udobnu odeću.

Za sve detalje možete pozvati 0691907509, poslati DM na našoj Facebook ili Instagram stranici, ili pisati na mejl: neda.homeplace@gmail.com.

 

O voditeljki programa:

Neda Karalejić

Neda Karalejić

Neda Karalejić je rođena 1979. godine u Virovitici (Hrvatska). Nakon završene srednje medicinske škole upisuje Učiteljski fakultet u Užicu. Velika ljubav prema pokretu vodi је u svet tanga, koji aktivno pleše od 2015. godine. Uživa u kontaktu i druženju sa prirodom i svaki slobodan trenutak provodi osluškujući i upoznajući sebe.

Jogu upoznaje 2005. godine, samostalno čitajući knjige o ovoj drevnoj filozofiji. Prepoznaje lepu povezanost između tanga i joge, pokreta i mirnoće. Tragajući dalje, od 2013. pohađa časove joge kod instruktorke Vidya Yoga škole, jedne od najrenomiranijih joga škola u Srbiji i regionu. Kasnije i sama upisuje i završava kurs za obuku joga instruktora u Vidya Yoga školi (generacija 2019/20).

Majka je dva divna dečaka. Po svojoj prirodi lako se povezuje sa emocijama ljudi oko sebe. Veruje da je hodanje stazom joge smislenije kada tom stazom idemo zajedno, jačajući poverenje u svoju intuiciju i govor srca.