Homeplace Open Day

Homeplace Open Day

HOMEPLACE otvara vrata svog novog prostora.

Dugo smo ga zamišljali, kreirali i gradili. Konačno je novi prostor spreman za sve vas.

Zavirite i posetite nas u nedelju, 23. aprila, upoznajte naš tim i različite stilove yoge koje ćete pronaći kod nas.

HOMEPLACE OPEN DAY
  • Ravanička 42, Zvezdara, Beograd
  • Nedelja, 23. april 2023. godine
PROGRAM RADIONICA

10.00-11.15: Hatha yoga

Neda Karalejić

Radionicu vodi: Neda Karalejić

Ovo je stil yoge u kojem se asane izvode lagano, nadovezujući se jedna na drugu, sa dužim zadržavanjem u svakom od položaja. Cilj ove prakse je povećanje gipkosti tela, jačanje mišića i povećanje snage, uz istovremeno uklanjanje fizičke i psihičke napetosti. Ovaj stil yoge je vrlo prilagodljiv svakom nivou, tako da ga mogu vežbati i mlađi i stariji, pa čak i oni koji su zbog zdravstvenih problema slabo pokretljivi. Oni pokrete izvode do nivoa vlastitog ograničenja. U ovom stilu yoge se često rade i pranayame (posebne vežbe disanja) koje energizuju telo i dovode ga u ravnotežu.

Homeplace

12.00-13.15: Yoga disanja

Jelena Malenović

Radionicu vodi: Jelena Malenović

Yoga disanja spada u terapeutske segmente prakse. Izdvaja je prilagođavanje individualnim potrebama vežbača, fokus na dah u skladu sa fiziologijom i biomehanikom disanja, funkcionalan zdrav pokret i introspektivni metod kojim primarno razvijamo interocepciju, naš senzorni sistem kojim prepoznajemo dešavanja unutar svog tela. Prepoznajemo i oslanjamo se na individualne putanje kretanja daha da prepoznamo jezik kojim dah govori sa nama, organizujemo zdrav pokret i osećaj udobnosti u sopstvenom telu. Časovi obuhvataju dinamične asane, pranajamu, pratjaharu, vođene relaksacije, vežbe koncentracije i meditacije, uz dovoljno modifikacija da časovi odgovaraju različitim nivoima i potrebama polaznika.

Homeplace

13.15-17.00: Pauza

Homeplace

17.00-18.15: Prenatal yoga

Jovana Filipović

Radionicu vodi: Jovana Filipović

Prenatal Yoga pruža posebno zadovoljstvo budućim mamama i njihovim bebama. Asane (Yoga položaji) su prilagođene za svaki trimester, tako da omogućavaju vežbanje tokom cele trudnoće. Asane se modifikuju i prema fizičkoj kondiciji žene, pa Prenatal Yogu mogu vežbati i trudnice koje predhodno nisu vežbale Yogu. Najveći akcenat stavljamo na posturu, balans između fleksibilnosti i snage, pravilno disanje i povezivanje sa sopstvenim potrebama i telom koje se menja. Učimo trudnice koji položaji služe za ublažavanje porođajnih kontrakcija, u kojim položajima se beba spušta u porođajni kanal, i koji položaji potpomažu sam čin rođenja bebe. Sa tehnikama Pranajame (Yogičkog daha) telo i Um se dovode u stanje prijatne opuštenosti. Povezanost buduće mame sa svojim telom i sa bebom postaje sve jača. Yoga Nidra (tehnika opuštanja) i vizualizacije vodi vas i nežno biće u vama na “jedinstveno unutrašnje putovanje” sa kojeg se vraćate opuštene, obnovljene i energizovane.

Homeplace

19.00-20.15: Yin yoga

Marija Milićević

Radionicu vodi: Marija Milićević

Yin yoga je suptilan stil yoge gde u položaje ulazimo polako i sa punom pažnjom, zadržavajući se duže u svakom od njih. Tako povećavamo fleksibilnost, pospešujemo opuštanje mišićne fascije i vezivnog mišićnog tkiva. Yin yoga je najčešće usmerena na karlicu, kukove, donji deo ledja i unutrašnju stranu bedara i kroz aktivaciju vezivnog dubinskog tkiva istovremeno ih rasteže, jača i opušta, što je upravo i fokus Yin yoge. Ukoliko želite da si priuštite opuštanje kroz vežbanje i meditativniji pristup telu, ovaj stil je odgovarajući za vas.

 

NAČIN PRIJAVLJIVANJA

VAŽNE NAPOMENE:

– Svi časovi su potpuno besplatni!

– Niste sigurni šta da odaberete? S radošću vas pozivamo da isprobate sve ponuđene stilove yoge, ali je neophodno da rezervišete svoje mesto za svaku od pojedinačnih radionica na kojoj želite da učestvujete.

– Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara kome možete pristupiti ovde:

Dobro došli u HOMEPLACE!