Jutro – vreme za tebe i jogu: novi program stvaranja jutarnje rutine

Jutro - vreme za tebe i jogu

Kako spavate i kako ćete provesti jutro uveliko će uticati na ostatak dana! Pripremili smo za vas program „Jutro – vreme za tebe i jogu“, kojim želimo da vas podstaknemo i motivišemo na:

  • zdraviji i pravilniji ciklus spavanja,
  • stvaranje jutarnje rutine.

Jedan od glavnih stubova zdravlja je pravilan san. Prirodno vreme za naše telo, um i duh da se odmore, detoksikuju, „pospreme“ prethodni i pripreme za naredni dan. Najregenerativniji san nastupa u periodu od 22 h do 02 h. Spavanje u 22 h i buđenje u 06 h svakoga dana napraviće ogromnu razliku.

Kada započnemo dan u miru, sa jasnom namerom i rutinom, postavljamo se da budemo u dobrom raspoloženju za taj dan.

Započnite dan ovom jednostavnom 30-minutnom rutinom. Nudimo vam pažljivu jutarnju vežbu hatha joge koja će vam pomoći da izgradite snagu, umirite um, povežete se sa dahom i probudite energiju. Proći ćete kroz niz poza kako biste poboljšali svoju pokretljivost i fleksibilnost na svakom nivou. Osećaćete  se energično i spremno da prigrlite dan. Program je otvoren i prilagođen za sve nivoe, iskustvo nije potrebno.

 

Zašto je važno stvaranje jutarnje rutine?

Ključ za ubiranje benefita joge jedino je redovno i dosledno vežbanje bez ikakve samokritike. Za dobre stvari treba vremena. Ne morate da okrenete svoj život naglavačke preko noći da biste se suprotstavili efektima svakodnevne gužve i stresa. Unošenje malih promena u naš svakodnevni život često je dovoljno da se približimo našem cilju.

Buđenje u isto vreme svakog dana i jutarnja praksa joge dovode do toga da:

  • povećate produktivnost i osećaj kontrole i smirenosti,
  • svesnom pažnjom smirujete um i dah, što omogućava smireniji i manje stresan pristup svakodnevnici,
  • razvijate zdrave navike,
  • povećate energiju i aktivno podstičete celokupno zdravlje,
  • poboljšate odnose i
  • povećate samopouzdanje.

Proći će vreme dok se ne prilagodite. Dešavaće se i da preskočite neko jutro. Ali postoji sutra, nova prilika za nove zdrave navike. Ako postoji volja, istrajaćete.

Praktikujući ovu rutinu neko vreme, uvidećete da je ceo dan bolji. Pozitivne promene koje primetite poguraće vas da nastavite.

Činite sebi dobro!

Neka je svako jutro dobro jutro!

 

Informacije o programu i način prijavljivanja

Kada: svakog radnog dana od 6.30 h do 7.00 h

Trajanje programa: Program počinje 4. aprila 2022. godine i traje naredne 4 nedelje.

Kako: putem ZOOM platforme

Cena: 4.000 RSD

Način prijavljivanja: Za više informacija o programu, kao i za prijave, možete pisati na neda.homeplace@gmail.com ili pozvati 069/19-07-509 (Neda)!

 

O voditeljki programa:

Neda Karalejić

Neda Karalejić

Neda Karalejić je rođena 1979. godine u Virovitici (Hrvatska). Nakon završene srednje medicinske škole upisuje Učiteljski fakultet u Užicu. Velika ljubav prema pokretu vodi је u svet tanga, koji aktivno pleše od 2015. godine. Uživa u kontaktu i druženju sa prirodom i svaki slobodan trenutak provodi osluškujući i upoznajući sebe.

Jogu upoznaje 2005. godine, samostalno čitajući knjige o ovoj drevnoj filozofiji. Prepoznaje lepu povezanost između tanga i joge, pokreta i mirnoće. Tragajući dalje, od 2013. pohađa časove joge kod instruktorke Vidya Yoga škole, jedne od najrenomiranijih joga škola u Srbiji i regionu. Kasnije i sama upisuje i završava kurs za obuku joga instruktora u Vidya Yoga školi (generacija 2019/20).

Majka je dva divna dečaka. Po svojoj prirodi lako se povezuje sa emocijama ljudi oko sebe. Veruje da je hodanje stazom joge smislenije kada tom stazom idemo zajedno, jačajući poverenje u svoju intuiciju i govor srca.