Novi program: YOGA ZA MAME I BEBE

Yoga za mame i bebe

Novi Homeplace program: svake srede od 11.00, YOGA ZA MAME I BEBE od trećeg meseca života do godinu dana!

Kreativno osmišljen program aktivno uključuje bebe u vežbanje uz stimulaciju motornog razvoja, dok u određenim yoga položajima bebe leže na podu, dok mame vežbaju.

Yoga položaji jačaju i istežu muskulaturu celog tela, ali ipak najveći akcenat stavljamo na istezanje i jačanje vratno-ramenog pojasa i celog kičmenog stuba, sa savetima za samomasažu i akupresuru.

Jedan deo časa odvajamo za jačanje mišića karličnog dna. Ove vežbe su najznačajniji deo postporođajne rehabilitacije, kao i jačanje i istezanje grudnih i stomačnih mišića.

Pranajama odosno vežbe disanja mame rade u bliskom kontaktu sa bebom. Na taj način umirujući efekat Pranajame osećaju kako mame tako i njihove bebe. Neke od ovih tehnika mame mogu primeniti u trenucima kada je potrebno umiriti bebu.

Ako bebe dozvoljavaju, kraj časa završavamo sa Yoga Nidrom, tehnikom svesnog opuštanja. Ova tehnika regeneriše telo majki, koje su zbog nove uloge u životu neispavane, umorne i kojima ova tehnika i kod kod kuće može poslužiti kao sredstvo za regenerisanje u kratkom vremenskom periodu.

Čas vodi Rozalia Forai

KADA: Čas se održava svake srede od 11.00 časova. Program počinje 18. septembra.

PRIJAVE: Pošaljite nam poruku na contact@homeplace.rs i rezervišite mesto za sebe i svoju bebu.