Osho kundalini meditacija

Osho kundalini meditacija

Čovek u 21. veku drugačiji je od čoveka koje pre 15 vekova meditirao u Indiji. Moderan čovek u potpunosti je okrenut sopstvenim mislima. Centar njegovog bića postao je um, a svaki trenutak ispunjen je mislima, ciljevima, planovima, brigama za budućnost. Moderan čovek gotovo da nema nijedan trenutak u danu kada nema misli, kada samo postoji.

Osho je osmislio aktivne meditacije upravo da bi moderan čovek mogao da centar svoga bića ponovo vrati u srce i na taj način stupi u kontakt sa svojom čežnjom, vraćanjem u sopstveno telo i osvešćivanjem energije koja je u njemu. Aktivna meditacija dovodi nas u sadašnji trenutak i kroz pokret, disanje i haotičnost donosi prisutnost u sopstvenom telu, sada i ovde. Samim tim, ovo je prilika da brige, misli, projekcije za budućnost, kao i boravljenje u prošlosti budu zamenjene osećajem otpuštanja ovih stvari i prepuštanja postojanju samo u sadašnjem trenutku.

Svaki ovaj dragoceni trenutak prisutnosti u sadašnjosti donosi osećaj mira i opuštenosti i podsetnik je da naše biće ima sve odgovore, kada mu damo prostora da bude.

Kundalini meditacija se upravo zato radi predveče ili za vreme zalaska sunca, kako bi sa sebe „otresli“ dan koji je iza nas. Kundalini meditacija pruža nam priliku da opustimo telo koje je celog dana bilo stegnuto, da se blokade koje su u telu probiju, da dozvolimo energiji da nesmetano struji kroz nas a da nas tišina uvede u stanje mira i opuštenosti.

Meditaciju vodi Kavisho Marija Milićević

Kada: u sredu, 5. juna, od 18.30 do 19.45

Nije potrebna prijava dolaska, samo uskačite.

Donacija je 700 dinara.

FB event: Osho kundalini meditacija