Osnivači

Marija Milićević

Marija Milićević, jedna od osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U medjuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

Vodi individualne i grupne časove, kao i yoga vikende i detox programe.

U Homeplace-u vodi časove yin yoge, vinyasa flow yoge, essential yoga i yoge za decu, kao i vodjenje Oshovih meditacija.

“The sun shines down, and its image reflects in a thousand different pots filled with water. The reflections are many, but they are each reflecting the same sun. Similarly, when we come to know who we truly are, we will see ourselves in all people.” – Ammachi

Jelena Marković

Jelena Marković jedna je od osnivačica Homeplace-a kao i programa Centra za razvoj i radost.

Obrazovanje za primenu Somatic Experiencing terapijske tehnike je stekla u Italiji i članica je Globalne Somatic Experiencing & Trauma Healing mreže i European Somatic Experiencing Association. Znanja i veštine za primenu holističkog savetovanja stekla je u Italiji na International POL Institute u okviru Working with People programa. Učestvovala je u programu Put ljubavi i deo je tima Budjenje ljubavi u Srbiji. Studije psihologije je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i master u oblasti obrazovnih politika.

Inspiraciju za rad sa ljudima nalazi u uverenju da nas otkrivanje sopstvene istine, prihvatanje i autentičnost, vode ka otkrivanju naše snage i jedinstvenosti.

Kroz dugogodišnje iskustvo rada na sebi i sa drugima, Jelena je uvidela da je zaboravljeni jezik tela putokaz ka svesnosti i prisutnosti i novim uvidima o nama samima i svetu koji nas okružuje.

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.” – Marianne Williamson