Padmasana Flow sa Ivanom Grujić

Padmasana Flow - 7. mart 2020.

Padmasana ili položaj Lotosa je onaj na koji većina ljudi pomisli kada se spomene Joga. Mentalno stvaramo sliku jogine/a, kako zatvorenih očiju sedi u svojoj, kao kamen stabilnoj pozi, zračeći mir i spokoj iz sebe.

Ka ovom lepom prizoru (za većinu praktikanata joge) postoji put i proces. Proces je prožet razumevanjem i prihvatanjem trenutnih fizičkih ograničenja, jer ovaj položaj nije uobičajen za naše kulturološko područje.

Mi ćemo na času uzeti ovu mentalnu sliku mira i stabilnosti Lotos poze – ne samo kao cilj kojem težimo – već kao energetski input. Svaki put kada osetimo i primetimo da forsiramo, zapinjemo i negativno evaluiramo svoj proces – osvežićemo je u sebi. Jer ono na šta se fokusiramo, u ovom slučaju ćemo i dobiti. Podsetićemo se važnosti postupnosti, postepenosti i prihvatajućeg stava.

Ovaj čas je kreiran sa željom da vas obogati novom perspektivom i praksom koju možete sami izvoditi, jer je položaj Lotosa suštinski važan za većinu stilova joge. Kao što naziv časa kaže – biće to flow kroz vinyase (dinamične prelaze u vežbanju) vođen dahom uz mirno sagledavanje asana koje pripremaju telo za Padmasanu. Nećemo se baviti detaljnom anatomijom, već ćemo se fokusirati na unutrašnje i spoljašnje poravnjanje uma i tela. Posle vežbanja, zajedno ćemo uraditi relaksirajuću meditaciju i dozvoliti da se iskustvo slegne.

Čas nije namenjen ljudima bez iskustva u jogi. Idealan je za one koji su na nekom srednje-naprednom nivou. Ali, ostavljamo prostor za sve one koji žele da prisustvuju – iz bilo kog razloga – da nas kontaktiraju putem adrese ivanahatha@gmail.com za dodatno informisanje.

O voditeljici radionice

Ivana Grujić

Ivana Grujić

Ivana se upoznala sa Hatha jogom 2009. godine, kroz časove kod Ranka Stoiljkovića. Ubrzo, učeći od svog tadašnjeg učitelja, počinje da vežba i dinamični stil Ashtanga vinyasa joge. 2010. godine upisuje kurs za obuku joga instruktora u Vidya joga školi Ivane i Dragana Lončar, gde stiče diplomu Evropske Joga alijanse. U toku obuke za instruktore u svojoj grupi, po prvi put, drži časove iz osnova ashtanga vinyasa joge.

Kao neko ko svoja interesovanja želi da živi, nastavlja svoju praksu i odlazi u Indiju gde ostvaruje kontakt sa mnogo različitih učitelja, koji svi na svoj način doprinose njenom razumevanju joge kao životnog stila. U Indiji je jogu vežbala sa Sharat Jois-om, Rolf & Marci Naujokat, sa Acharya Venkatesh-om, kao i sa mnogim iskusnim učiteljima kao što su: Laruga Glaser, Gabriele Severini, Manuela Heider de Jahns i David Swenson.

Kako bi zadovoljila svoju radoznalu prirodu i produbila razumevanje, pre svega sebe i svoje psihe, Ivana se upušta i u psihoterapijski odnos – kao klijent i edukant. Završila je jednu, iskustvenu godinu iz Telesne psihoterapije (tepsyntesis.org), a trenutno je na naprednom treningu iz Transakcione analize (www.ictatrainings.com).

Tokom godina stekla je iskustvo rada u individualnom setingu, sa grupama i u okviru radionica.

Njena inspiracija je mogućnost prevazilaženja tenzija i ograničenja – svih vrsta – postepeno, prihvatajuće i nežno do otvaranja ka sopstvenom iskustvu i iskustvu sveta oko nas, a sa ciljem integrisanosti i meditativnog svrsishodnog življenja.

Kada: u subotu, 7. marta, od 12 do 14.30 h

Cena: 15 eura

Rezervacija mesta vrši se putem imejla ivanahatha@gmail.com ili tel.0642336206 i uplatom izvršenom pre dolaska na radionicu.