Somatic Experiencing – Uvodna obuka u Beogradu (vodi: Kavi Gemin)

Kavi Gemin

Centar za razvoj i radost vas poziva na Uvodnu Somatic Experiencing (SE) obuku, koja će se održati u Beogradu 25. i 26. januara 2020. godine.

Ovo je uvodna obuka za sve zainteresovane da nauče više o značaju i osnovnim tehnikama rada sa traumatskim iskustvima. Takođe, ova uvodna obuka je jedan od uslova za sve zainteresovane za pohađanje trogodišnje edukaciju za SE (SE professional training). Somatic Experiencing® profesionalni program realizuje se u celom svetu i profesionalcima različitih profesija daje znanja i veštine potrebne za uspešan tretman PTSP-a, kao i razvojnih trauma i trauma od šoka. SE® pristup je telesno orijentisan i pomaže obnavljanju sposobnosti samoregulacije nervnog sistema, i tako ojačava kapacitet klijenta za potpuno uživanje u širokom spektru ljudskog iskustva.

Somatic Experiencing® (SE®) je prirodan pristup isceljivanju, razrešavanju i prevenciji trauma koji je razvio Peter A. Levine Ph.D. Ova revolucionarna metoda podržana najnovijim saznanjima neurologije i psihologije, temelji se na ideji da trauma nije isključivo psihološki fenomen, već kompleks psiholoških i fizioloških reakcija na intenzivno i preplavljujuće iskustvo. „Trauma nije u događaju, već u našem nervnom sistemu.” Naš odgovor na traumatsko iskustvo je pre svega fiziološki i zato trauma ne može da se razreši samo kroz naše kognitivne kapacitete i veštine. U SE radimo sa završavanjem kompleksnog fiziološkog odgovora našeg nervnog sistema koji je iniciran ali se nije završio kada smo bili izloženi opasnosti.

Uvodna SE obuka sastoji se od predavanja, diskusije, demonstracije i nudi značajno lično iskustvo kroz interaktivne vežbe.

Obezbeđen je prevod na srpski jezik.

Polaznici dobijaju sertifikat o pohađanju dvodnevne uvodne obuke.

Obuku vodi Kavi Gemin, učitelj i kodirektor međunarodnog Kraniosakral Instituta (International Institute for Craniosacral Balancing®) i član međunarodnog predavačkog SE tima Somatic Experiencing® faculty. Diplomirao je na Kanadskom univerzitetu za osteropatiju i ima višegodišnje iskustvo u primeni različitih psihosomatskih disciplina. Praktikuje i podučava o kraniosakral biodinamici od 1995. godine. Pored toga, njegove studije uključuju rad iz oblasti razvojne psihologije i rad sa unutrašnjim detetom. Završio je edukaciju za prenatalne i trauma vezane za rođenje kod Ray Castellino, kao i edukaciju sa System Centered Teachings® kod Yvonne Agazarian za rad sa grupnim dinamikama i ljudskim sistemima. Fasciniran je Somatic Experiencing® koji je učio od Piter Levina, a od 2001. godine je sertifikovani SE praktičar. Od tada asistira i supervizira studente na mnogim edukacijama, a kao član SE predavačkog tima u svoj rad unosi strast, jedinstveni pristup u radu, znanje iz psihologije i neurobiologije, jasnoću i kreativnost.

INFO I PRIJAVE

Datum i vreme:

Subota 25.01. 2020.
10:00 – 19:00h

Nedelja 26.01. 2020.
10:00 – 18:00h

Cena:

Cena obuke iznosi 150 EUR za rane prijave do 30. 12. 2019

Za prijave posle 30.12. 2019. cena je 170 EUR.

Mesto održavanja obuke:

Pop Stojanova 4, Vračar, Beograd

Prijave i kontakt osoba:

Jelena Marković
Email: jelena@razvojiradost.rs
FB: Centar za razvoj i radost
Sajt: razvojiradost.rs
Tel: +381 63 241 499