Šta možemo da očekujemo u 2021.

Godina promena i rešenja

AstroSestre

PIŠU: AstroSestre

Svako vreme ima svoju potrebu, jer se u ovoj našoj svakodnevnoj dimenziji život izražava kroz cikluse vremena. Potreba vremena je zapravo najvažnija stavka kojom se bavi astrologija. Astrologija tumači vreme i tumači potrebu vremena kako na nivou kolektiva čovečanstva, tako i na nivou pojedinca. Kad se pojedinac rodi u neko određeno vreme kao mi sada u ovo, mi nismo obeleženi samo tim svojim individualnim vremenom (natalnom kartom), već smo uvek u jednoj kolektivnijoj potki koja ima jedan trend. Prepoznajemo ga tako što imenujemo: naš vokabular su planete, one imaju svoja imena, značenja i jezik.

Glavni igrači ove godine su planete Saturn, Uran i planetoid, neki kažu asteroid, Kiron, koji će se tokom godine sastajati, rastajati, pa opet sastajati i tako nam tokom 2021. doneti ključ (Kiron) koji otključava vrata velikih promena (Saturn u Vodoliji kvadrat Uran u Biku).

Najvažnije astro dešavanje u 2021. godini su tri egzatkna kvadrata Saturna i Urana koji će se desiti 17. Februara, 15. juna i na kraju 24. decembra 2021.

Veliki ciklus Saturna i Urana

Vreme izražava svoju potrebu kroz cikluse. Svaki ciklus ima svoju temu i ono što mi, na nivou kolektiva čovečanstva, treba da spoznamo i promenimo kako bismo mogli da se razvijamo, odnosno, evoluiramo.

Sve je u konstantnom kretanju, pa ipak, i ta kretanja imaju neke svoje konstante, univerzalne teme, pa se tako iste teme ponavljaju sve dok se ne savladaju i usavrše.

Konstantna tema Saturna i Urana je napredak (Uran) na jakim, stabilnim temeljima (Saturn). Najbolji spoj starog i novog, progresivnog razmišljanja, evolutivnog skoka, velikih naučnih dostignuća na svim lekcijama iz prošlosti, kad smo videli šta ide, a šta ne ide. Šta ne ide smo odbacili, a šta ide zadržali. I tek tada, kad prihavatimo resurse koji i dalje koriste, doći ćemo u situaciju ogromnog napretka, kakav sada ne možemo ni da zamislimo.

Kao što se na kuću sa dobrim temeljima jednog dana može dozidati luksuzno potkrovlje, celo u staklu. Ako su temelji dobri, tu tananu staklenu strukturu na vrhu, kao poslednji odraz razvoja arhitekture, vetar neće oduvati.

Stoga je za šire razumevanje mudrosti ovog astro događaja važno razumeti da je veliki ciklus Saturna i Urana započet 1988. godine njihovom konjunkcijom u Strelcu. Ovaj ciklus se završava 28. juna 2032. njihovom konjukcijom u Blizancima.

U okviru ovog velikog ciklusa, već smo imali prve, rastuće, kvadrate Urana i Saturna u 1999/2000. Tada je Saturn bio u Biku, a Uran u Vodoliji.

Sad kad u 2021. godini imamo drugu seriju od tri opadajuća kvadrata, samo što su se zamenili, pa je sada Saturn u Vodoliji, a Uran u Biku.

Energija kvadrata

Kvadrat je energija ekspres lonca u kome se nešto kuva pod najjačim pristiskom. Ako se doda još samo malo vatre, lonac eksplodira. Dakle, kvadrat je vrlo napeta energija koja dovodi do katastrofe kad se doda pritisak. Isto tako, kvadrat je energija koja izaziva promene, razbijanje statusa quo, podstiče na nepristajanje da sve bude onako kako je oduvek bilo ako više ne služi, na sve ono što ne dozvoljava rast i razvoj. Bez energije kvadrata nema promene. Vrlo često se dešava da su najuspešniji ljudi oni koji u svojoj natalnoj karti imaju puno kvadrata, kao i da su potencijalno najvažnija vremena ona kada su na nebu kvadrati dalekih planeta.

Kvadrati zahtevaju budnost, proaktivnost i ODGOVORnost svakoga od nas, i jedino tada mogu da donesu velike promene na bolje i prosperitet.

Bez obzira šta se dešava spolja, i kakva se energija straha emituje sa svih strana, naša uloga je da sva ta iskustva Života prepoznamo, i onda napravimo svoj izbor iz srca šta ćemo sa svim tim. Naša uloga u ovom stvaranju ciklusa i Nove Ere je da izaberemo da sve što se dešava posmatramo kroz Ljubav.

Postavite sebi pitanje: Šta bi na kvadrat Saturna i Urana rekla Ljubav?

Ako dozvolimo da svako živi svoju istinu, mi dozvoljavamo slobodu, slobodu izbora, a kada dozvolimo sebi slobodu izbora mi se vraćamo svojoj pravoj prirodi – da smo mi ti koji biramo, počinjemo međusobno da se usklađujemo. Što se više usklađujemo, to se više okupljamo u grupe koje čine nešto za kolektivni interes, za dobro svih nas. ZA. Ne protiv. Uvek ZA ono što je vredno.

Iako su ove dve planete ključne u našem životu, jer Saturn daje stabilnost i izgradnju, a Uran napredak i promenu, vrlo je bitan Kiron koji se nalazi između njih jer predstavlja pomeranje standarda i granica ustanovljenog načina ponašanja.

Sve vreme ove 2021. godine stavljeni smo pred izbor da budemo ili povređeni ili iscelitelji. Ili ćemo zauzeti poziciju žrtve i okriviti druge za sve što nam se ne sviđa, pa biti PROTIV, ili ćemo biti kreatori koji tragaju za novim šansama, načinima ponašanja, poslovanja i komunikacije, pa biti ZA.

Budimo ZA.

Setimo se svojih vrednosti i svega onoga ZA šta vredi živeti sada i ovde.