“Yoga does not transform the way we see things, it transforms the person who sees.”

– B.K.S. Iyengar

 

 

VINYASA FLOW YOGA

Vinyasa Flow Yoga je dinamičan stil yoge, u kome se pozicije (asane) nadovezuju jedna na drugu kroz spajanje pokreta i daha. Dah daje ritam vežbanju i pokreće energetski tok (“flow”). Tako kreiramo dinamičan sled kojim se telo brzo zagreva.

Lepota Vinyasa stila leži u različitim kombinacijama dinamičnog sleda, pa tako svaki čas drugačiji. Ukoliko volite kretanje, opuštenost pokreta i nepredvidivost onda je Vinyasa flow upravo za Vas.

 

YIN YOGA

Yin yoga je suptilan stil yoge gde u položaje ulazimo polako i sa punom pažnjom, zadržavajući se duže u svakom od njih. Tako povećavamo fleksibilnost, pospešujemo opuštanje mišićne fascije i vezivnog mišićnog tkiva.

Yin yoga je najčešće usmerena na karlicu, kukove, donji deo ledja i unutrašnju stranu bedara i kroz aktivaciju vezivnog dubinskog tkiva istovremeno ih rasteže, jača i opušta, što je upravo i fokus Yin yoge

Ukoliko želite da si priuštite opuštanje kroz vežbanje i meditativniji pristup telu, ovaj stil je odgovarajući za vas.

 

HATHA YOGA

Ovo je stil yoge u kojem se asane izvode lagano, nadovezujući se jedna na drugu, sa dužim zadržavanjem u svakom od položaja. Cilj ove prakse je povećanje gipkosti tela, jačanje mišića i povećanje snage, uz istovremeno uklanjanje fizičke i psihičke napetosti. Ovaj stil yoge je vrlo prilagodljiv svakom nivou, tako da ga mogu vežbati i mlađi i stariji, pa čak i oni koji su zbog zdravstvenih problema slabo pokretljivi. Oni pokrete izvode do nivoa vlastitog ograničenja.

U ovom stilu yoge se često rade i pranayame (posebne vežbe disanja) koje energizuju telo i dovode ga u ravnotežu.

 

ESSENTIAL YOGA

Yoga i meditacija nam pomažu da utišamo naše misli, da budemo u sadašnjem trenutku, da budemo mekaniji, tiši i istiniski osetimo naše potrebe. Eterična ulja, njihovo delovanje na emocionalnom i psihološkom nivou pružaju idealnu potporu za opuštanje i smirenje uma. Kada meditaciju i jogu obogatimo blagodetima eteričnih ulja nadilaženje nemirnog uma i rastresenosti postaje jednostavnije, brže i delotvornije. Essentialyoga se u HomePlace-u nudi kao drop in varijanta časa na kojoj se upoznajemo s uljima i njihovim svojstvima i na koje načine ih možete koristiti kroz yoga praksu.

Koristimo DoTERRA eterična ulja, jer biramo esencijalna ulja koja su na potpuno prirodan način ekstrahovana iz organski uzgajanih biljaka sa prvoklasnih plantaža širom sveta, upravo u vreme kada je kvalitet na visokom nivou.