Tango – umetnost slušanja

Tango - umetnost slušanja

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na radionicu „Tango – umetnost slušanja” sa Draženom i Marijom, koja će biti održana u nedelju, 2. februara, u studiju Tango Natural u Resavskoj 28 u Beogradu!

Ono što nosimo sa sobom nakon plesa je kontakt. Da li ga je bilo, jesmo li bili slušani, jesmo li čuli drugoga, da li smo se obostrano osetili, čuli muziku?

Na ovoj radionici ćete otkriti tango kao medij slušanja drugog kroz slušanje sebe. U tangu se krećemo zajedno, tražimo uvek iznova kontakt, iz trenutka u trenutku. To je trajno nov, svež odnos između dva tela, improvizacija koja zavisi od trenutka i uzajamnog slušanja.

Šta se u nama menja kad smo s drugim, na koji način možemo ostati u kontaktu sa sobom i biti u kontaktu s drugim? Kako probuditi u sebi kvalitet vođenja, kako se prepustiti trenutku u kome smo vođeni?

Vreme je da u naš ples dodamo još senzibilnosti prema sebi, drugome i muzici, kako bismo potpuno uživali.

Iako u tangu postoji podela na onoga ko vodi i onoga ko je vođen, u trenucima sklada te podele nestaju.

Kroz vežbe s partnerima, istraživanja naših kvaliteta i izazova u odnosu s drugima, nalazimo nove mogućnosti kreativne telesne ekspresije. Tango deluje kao metafora naših odnosa, a otkriće lakoće u međusobnoj razmeni daje nam inspiraciju za otvoreno i zaigrano deljenje sebe s drugima.

Radionicu vode Marija Milićević i Dražen Šivak.

Cena radionice: 1.200 dinara.

Vreme i mesto održavanja: Studio Tango Natural (Resavska 28), 2. februar 2020, 17:30-20.00 h

Prijave su obavezne putem imejla contact@homeplace.rs ili broja telefona0641746918 (Marija).

Više informacija: