WHO IS IN – Awareness intensive

WHO IS IN – Awareness intensive

Mnogi tačno slute da je usred svakodnevice koja nezaustavljivo razvlači našu pažnju, veoma izazovno ostati u kontaktu sa sobom.

Tzv. povlačenje (retreat) je proces u kome na nekoliko dana ostavljamo spoljni svet i intenzivno se okrećemo sebi. To je vrlo samostalan i individualan proces koji podstiče korenske promene. U direktnom susretu sa sobom, bez filozofije, koncepta i pretpostavki, ljudi nalaze ono što su tražili i kasnije to prenose u svoj svakodnevni život.

Pridružite nam se:
  • Fužine, Hrvatska
  • Fužinarska kuća
  • 28-31. oktobar 2021.

U ova tri dana (28-31.10.) u Fužinama, u srcu planina Gorskog kotara, u strukturisanom i podržavajućem okruženju, imamo priliku za to neposredno i intimno iskustvo nas samih.

Koristeći metodu ‘samo-ispitivanja’ (‘self-inquiry’) i rada sa zen-koanima, ovaj proces podstiče sopstveno i individualno iskustvo sebe, van koncepata ili ideja. Kroz neposredni doživljaj nas samih van iskustava iz prošlosti koja su nas do sada usmeravala, mi pokrećemo promenu kroz telesnu integraciju tog iskustva i tako našem celokupnom sistemu dajemo priliku da menja dosadašnji način funkcionisanja.

Kroz to se otvara realna nova perspektiva, koja hrani promene. Tako osnažujemo naš odnos prema spoljašnjem svetu kroz:

  • zdravu i uravnoteženu komunikacija s drugima;
  • autentičnost kroz delovanje iz sadašnjeg trenutka;
  • sveže i kreativno razmišljanje;
  • fokus i nošenje sa zahtevnim situacijama;
  • umeće slušanja;
  • iskustvo unutrašnje sigurnosti koja ne zavisi od spoljne prihvaćenosti;
  • novi pogled na ličnu istoriju i otkriće resursa i novih perspektiva.

Iskreno, nismo sreli nikoga u svih ovih 20-ak godina ko u ovom procesu nije doživeo duboke promene u svom pogledu na sebe i svet. Zato, dobro došli!

Smešteni smo u Fužinama, u blizini jezera Bajer.

Fužine, Hrvatska

Proces se odvija u hotelu „Fužinarska kuća“ koji je za ovu priliku otvoren samo za učesnike.

Sala

 

Cena Intenziva:

Cena 3-dnevnog intenziva: 135 evra

Obavezni depozit: 95 evra (zaključno sa 15.9.2021.)

Otkazni rok: do 14.10. (u tom slučaju povrat 50% depozita, nakon tog roka depozit je nepovratan).

 

Smeštaj:

Noćenje u dvokrevetnoj sobi i puni pansion: 120 evra

Ishrana je vegetarijanska.

Intenziv je obavezno rezidencijalni. Troškove smeštaja i punog pansiona učesnici plaćaju na licu mesta, na recepciji (moguće plaćanje karticama).

Fužinarska kuća, Fužine, Hrvatska

 

Način prijavljivanja:

Prijave za intenziv i rezervacija smeštaja vrše se putem adrese drazengrupa@gmail.com.

Broj mesta je ograničen.

 

Voditelji:

Damjan Beusan

Damjan Beusan

Kroz svoja mnoga školovanja i edukacije dobija priliku da radi u raznolikim područjima: kao advokatski pripravnik, državni službenik i diplomata, turistički vodič, vlasnik turističke agencije, predškolski pedagog u vrtiću, i kao counselor i terapeut. Širina interesovanja i spremnost na rizik i promene, kao i konstantno istraživanje ipak imaju jednu zajedničku crtu, a to je samospoznaja.

Kroz sva iskustva rađa se i stalno produbljuje žeđ za odgovorom na naše najdublje, ujedno i jedino relevantno pitanje: ko sam ja?

Obučava se u procesima Working with people – holistic counselling kod Rafie Morgana i Turiye Hanover, Intenziva svesnosti kod Gange Cording i Jivana Sundera, te Somatic Experiencing s Bernsom Galliway. Certifikovani je ‘holistic counselor ‘i član udruženja terapeuta SIAF Italija. Dugogodišnje asistiranje u radionicama i procesima Working with people, Who is in i Satorija. Individualno radi s ljudima kao counselor i diplomant Somatic Experiencinga.

Držanje sigurnog prostora i podrška klijentu da se usudi da preispituje i širi sopstvene granice, iskrena strast za istinom, strpljenje, svest i poverenje da svaka promena dolazi kada je momenat zreo, utkani su u njegov način rada.

Dražen Šivak

Dražen Šivak

Kroz karijeru i iskustvo glumca i glumačkog pedagoga, svoje putovanje započinje kroz umetnost. Kroz to iskustvo javlja se njegovo interesovanje za dublje razumevanje sebe i otkriva meditaciju koja postaje njegova praksa.

Obučava se u procesima Intenziva svesnosti i Unutrašnjeg sudije kod Gange Cording i Avikala Costantina, s kojima sarađuje niz godina u Kini, Indiji, Italiji, Grčkoj, Bugarskoj itd.

Takođe, certifikovani je hipnoterapeut i član American Board of Hypnotherapy.

Drži meditacijska povlačenja „Intenziv svesnosti“.

Kroz svoju predanost i posvećenost klijentima svakom pristupa s poštovanjem i razumevanjem dajući mu prostor da sam otkrije sopstvene individualne potencijale.