fbpx
YOGA ZA DECU

Časovi yoge za decu imaju istu strukturu časa kao i časovi yoge za odrasle, samo je metodika koja se koristu u radu sa decom drugačija, što podrazumeva više zabave. Svaki dečji yoga čas se sastoji od kombinacije jasno strukturisanih i spontanih delova, kako bi deca mogla što bolje i kreativnije da se izraze.

Na uvodnom delu časa se zagrevamo, zatim se rade yoga položaji, a na kraju je relaksacija i opuštanje. Kroz ovu strukturu se obradjuju razne teme, a kroz čitanje, pesmu, igru i yoga položaje, deca se zabavljaju i ne doživljaju aktivnost kao obavezu već kao odmor i relaksaciju od školskih obaveza.

Časovi se drže u opuštenoj atmosferi gde je svako dete slobodno da izrazi sopstvenu individualnost. U prostoru bez takmičenja, osećaju se sigurno i namireno. Razvijaju se prijateljstva i deca su slobodna da istraže svoj puni potencijal u ritmu svog prirodnog razvoja.

Na tim časovima, životinje, priroda i predmeti oživljavaju kroz yoga položaje, igre, aktivnosti, muziku i priče. Krećući se učimo pokretati svoja tela na nove, kreativne i deci zanimljive načine. Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte ili pogledajte stranicu sa često postavljanim pitanjima o časovima za decu.

PORODIČNI YOGA ČAS

Porodični yoga časovi su prilika da se deca i roditelji zbliže i usmere pažnju jedan ka drugom kroz zajedničke aktivnosti. Kroz igru, priče, zaigranu i spontanu atmosferu, deca i roditelju jačaju bliskost i povezanost. Roditelji ulaze u njihov razigran svet mašte, dajući im prostora da budu to što jesu, bez ikakve potrebe za menjanjem. Kroz zajedničko vežbanje osnažuju duh, podižu raspoloženje i jačaju međusobno poverenje.

Porodični yoga časovi su zamišljeni kao radionice koje se održavaju jednom mesečno u trajanju od 1h i 15minuta. To je prilika da roditelji vide kako izgledaju dečji yoga časovi. Ovo su drop in  časovi (svaki čas se plaća pojedinačno).