Yoga za lice – radionica vežbi za gornji deo lica

Face-Muscles-Exercices

Pozivamo vas na radionicu yoge lica na kojoj ćemo se baviti gornjim delom lica. U zavisnosti od  tipa i oblika, naša lica različito stare pa se na nekim licima već rano vide promene u gornjem delu.

Pod gornjim delom lica podrazumevamo čelo, obrve i područje oko očiju i obraze, a ova nas radionica upoznaje s ključnim mišićima gornjeg dela lica i vežbama kojima učvršćujemo ciljano područje.

Na ovoj radionici:

  • otkrivamo kako nam lice stari prema našem obliku lica
  • definišemo vrste bora i kako ih tretirati
  • razgovaramo o stresu i njegovom uticaju  na lice
  • uvežbavamo 15-ak ključnih vežbica za gornji deo lica.

Radionica započinje teoretskim delom nakon kojeg prelazimo na praktični deo tokom kojeg, nakon uvodnog razgibavanja i opuštanja, sledi niz vežbi za lice i opuštanje na kraju. Zadnji deo radionice predviđen je za detaljno objašnjenje svake vežbe i dodatna pitanja.

Šta je uopšte yoga lica i zašto je praktikovati?

Naše lice ostvaruje prvi kontakt sa svetom oko nas i ono odaje prvi utisak o nama. Pri tome uopšte nije važno koliko imamo godina. Duboko verujemo da biti istinski zadovoljan svojim licem i telom ne znači ostati večno mlad i boriti se protiv znakova starenja i tragova koje život ostavlja na nama. Biti istinski zadovoljan nešto je što dolazi iznutra, a kada govorimo o licu osećamo se
dobro kada znamo da o njemu brinemo i kad svoje realne godine nosimo na najbolji mogući način. Kao što je i našem telu, odnosno mišićima tela, potrebna aktivacija, ali i opuštanje i masiranje, isto je potrebno i našem licu. Često zaboravljamo da upravo lice nosi naše emocije, da ono aktivno učestvuje u svakom razgovoru i da često odaje naše unutrašnje stanje. S druge strane, opušteno i zadovoljno lice šalje informaciju i ostatku našeg sistema o tome kako je sve u najboljem redu i kako se možemo opustiti.

No, yoga za lice više je od samog stimulisanja mišića lica kako bismo ih učvrstili i dali svojoj koži novi izgled. Metoda prema kojoj su radionice osmišljene (Danielle Collins Facial Yoga Method) veliki naglasak stavlja na brigu o sebi, koja će rezultirati boljim osećanjem pa time i zdravijim izgledom, koji je posledica osvešćivanja faktora stresa i ostalih uzroka starenja kože. Metoda nas uči kako da svesnije i ciljano brinemo za sebe, odvajajući vreme u kojem se možemo posvetiti samo sebi. S vremenom, radionice su proširene i dodatnim vežbama i tehnikama, no baza je ostala ista – briga o sebi na svim nivoima.

Radionicu vodi:

Ivana Crnčić

Ivana Crnčić, učiteljica yoge i yoge za lice iz Zagreba (www.ivanacrncic.com)

Nakon dugogodišnjeg praktikovanja yoge, 2011. završava svoj prvi teacher training (multistyle). Odmah potom počinje podučavanje i do danas završava niz dodatnih edukacija i seminara (Kids & family yoga, Yin yoga, Facial Yoga po metodi Danielle Collins, Prenatal&postnatal yoga). Velika joj je želja da upozna što veći broj ljudi s yogom, njenim benefitima i mogućnošću da nas prati kroz svaki trenutak u našem životu.

Kada: 19. oktobar 2019. od 11 do 14 h

Cena radionice za prijave izvršene do 10. oktobra je 35 eura, posle toga je cena 40 eura. Uplatu je potrebno izvršiti unapred.

Prijavu možete izvršiti popunjavanjem formulara koji sledi, a mi ćemo vam proslediti podatke za uplatu, kao i dokument o stvarima koje su vam potrebne za radionicu.

 

Saznajte više…

BLOG: Yoga lica i zašto je lepo dodati je u svoj život?