Letnja praksa – Yin Yoga online (all summer long)

Letnja praksa - Yin Yoga online (all summer long)

Svako godišnje doba karakteriše određena tatva, odnosno prirodni element koji dominira u toj sezoni. Leto je doba kojim upravlja element vatre, jarko žuta boja, boja Sunca. Dani su topli i dugi, a telo je po svojoj prirodi u tom periodu opuštenije, sa nižim krvnim pritiskom i blago pospano usled velike sparine.

Da bismo se uskladili sa godišnjim dobom i odgovorili na potrebe svog tela, koje traži svežinu, koncept yoga časa koji biramo za ovo godišnje doba je YIN YOGA.

Yin yoga je prava yoga praksa za letnje dane kojom ćete umiriti i rashladiti telo.

To su nežne, introspektivne i osvežavajuće asane, koje neutrališu posledice letnje vrućine, regulišu krvni pritisak sklon padu.

Yin yoga je specifična po tome što u svakom položaju ostajete potpuno opušteni, u trajanju od 3 do 5 minuta.

Svesnim opuštanjem mišića delujete na vezivno tkivo (yin), koje čine vaši zglobovi, ligamenti, tetive i fascija. Vežbajući yin jogu, ojačavate vezivno tkivo i poboljšavate fleksibilnost zglobova, koji s godinama postaju sve krući. Asane izvodite polako, poštujući pritom granice tela, mišića i zglobova.

Položaji su pretežno sedeći ili ležeći, bez dinamičnih pokreta. Sa nekim od tih položaja redovno se srećemo i na časovima drugih stilova yoge.

Duga, pasivna istezanja su prilika da posmatramo dah, da pratimo kako se disanje menja dužim ostajanjem u položajima i sa promenom položaja. Ovakva praksa je veoma isceljujuća na mentalnom i emotivnom nivou i odlična je priprema za meditaciju.

Celog leta Yin yoga je u ponudi u opciji ONLINE časova, nedeljom od 19.30h.

Radi se preko ZOOM aplikacije.

Cena drop-ina je 1.000 dinara, a za četiri termina 2.500 dinara.

Prijavljivanje se vrši putem mejla contact@homeplace.rs