U Homeplace-u se pridržavamo sledećih preporuka i pravila kako bi praksa bila udobna i bezbedna:

1. Budi Yogi – dođi na vreme!

Dođi 10-ak minuta ranije, da imaš vremena da se presvučeš i pripremiš za čas. Ukoliko se desi da kasniš, javi se svom instruktoru kako bi postavio prostirku u salu, da bi tvoj ulazak bio što nesmetaniji  za druge vežbače. Ako moraš da napustiš čas ranije, potrebno je da obavestiš instruktora o tome pre početka časa i izađi pre Šavasane.

2. Svoje stvari ostavi u ormarić.

Sve svoje stvari, osim cipela i jakni koje ostavljamo u hodniku, ostavljaš u ormarić koji je pod ključem. Sam brineš o bezbednosti  ličnih stvari.

3. Mobilni telefon isključi pre ulaska u salu.

Molimo te da telefon ne unosiš u salu, već da ga isključenog ostaviš u svom ormariću.

4. Povrede, bolesti i drugo…

Ako imaš neke povrede, bolesti ili stanja koja mogu uticati na praksu, posavetuj se sa lekarom pre dolaska na yogu i obavesti yoga instruktora pre časa o tome. Neophodno nam je da znamo na kom si mestu da bi tvoja praksa bila sigurna za tvoje telo i mentalno zdravlje.

5. Vežbaj na prazan stomak.

Preporučujemo da poslednji obrok pre yoga prakse bude najmanje dva sata pre dolaska u studio. Hrana preoptereti želudac pa je zahtevno raditi asane i tehnike disanja punog stomaka.

Za vreme časa ne pijemo vodu, telo se zagreva i čisti od nakupljenih toksina, a često unošenje vode za vreme časa hladi telo i zaustavlja prirodni proces. Nakon časa pij dosta vode kako bi nadoknadio izgubljenu tečnost.

6. Nosi udobnu i prirodnu odeću.

Čista pamučna garderoba će ti pomoći da se osećaš udobno dok vežbaš. Preporučujemo ti da vežbaš bosih nogu, radi bolje stabilnosti i oslonca. Ukoliko se puno znojiš, ponesi svoj peškir.

7. Dođi čist/a na yoga čas.

Lična higijena je znak poštovanja sebe, a i drugih. Sapun i voda su sasvim dovoljni. Molimo te da pre dolaska u studio ne koristiš parfeme i druge jake mirise, mogu zasmetati drugima u toku vežbi disanja.

8. Nabavi svoju prostirku.

Kupovina sopstvene prostirke je ulaganje u svoju praksu. Ukoliko želiš, prostirku možeš držati u studiju (imamo posebno mesto za čuvanje privatnih prostirki), a možes biti siguran da je niko sem tebe neće koristiti.

Ukoliko koristiš prostirke iz studija, molimo te da posle časa prostirku očistiš.

9. Samo nežno prema sebi!

Poštuj svoje telo, osluškuj ga i zaustavi se onda kada je potrebno. U yogi ne težimo “savršenom”, već prostoru OVDE i SADA.

10. Posmatraj sebe, a ne druge.

Yoga nije takmičenje. Istina je da na časovima osnažujemo telo, čineći ga fleksibilnijim i zdravijim, ali cilj yoge je čistiji um, otvorenije srce i prisutnost!

11. Članarina

Članarina se računa od datuma kada kreneš na časove do istog tog datuma u narednom mesecu. Broj časova zavisi od paketa za koji se opredeliš. Možeš kombinovati stilove i instruktore, ali je potrebno da zbog broja ljudi u grupama znamo koji su tvoji fiksni termini.

Časove koje propustiš možeš da nadoknadiš u online opciji ili kod drugog instruktora uz predhodnu proveru da li ima mesta u toj grupi.

Propušteni časovi se ne mogu prenositi u sledeći mesec.

Namaste!