fbpx

Tim

Marijana Todorović

Marijana Todorović je saradnica na programima Centra za razvoj i radost, kao i u organizaciji različitih gostujućih programa.

Od ranih dana bavila se telom i pokretom kroz ples i borilačke sportove, gde je prvi put došla u kontakt sa meditacijom i telom kao instrumentom preko kojeg izražavamo emocije i nosimo se sa životom.

U toku svoje profesionalne karijere u oblasti ljudskih prava i obrazovanja gde je radila na edukaciji različitih profesionalaca koji rade sa ljudima i decom, Marijana je potvrdila svoje uverenje da je najbolji doprinos svetu rad na sebi, pa se na svom ličnom i profesionalnom putu okrenula intenzivnom radu na sebi kroz različite oblike edukacija i programa u Srbiji i svetu. Učestvovala je na programu Put ljubavi i deo je tima u Srbiji, a na edukaciji je za Ošovu terapijsku tehniku disanja (Osho Diamond Breathing Training).

“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.” – Anais Nin

Nina Radovanović

Nina Radovanović je instruktor joge, plesač i somatski terapeut. Ona je stekla formalno obrazovanje na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je i odrastala, nakon čega je pošla u svet, a u potrazi za novim znanjem o telu i duhu. Početak njenog transformativnog puta počinje u Indiji pre 12 godina, gde se upoznala s drevnom mudrosću joge i meditacije. Dobila je svoj prvi učiteljski sertifikat joge u tantričkom ašramu u Indiji, ali je nastavila istraživanje različitih stilova poput Aštange u Majsoru kao i Vinjase, Hatha, Yin i Acro joge, stalno se edukujući na radionicama i treninzima u Kini, Indiji, Tajlandu i na Baliju, gde je imala čast da uči od vodećih svetskih učitelja.

Njeno interesovanje na polju somatike odvelo ju je do upoznavanja sa ajurvedskim principima, tajladskom masažom, da bi se na kraju zaljubila u Aguaharu, tretman u vodi, koga je prepoznala kao izuzetnu holističku praksu. Inspirisana mešavinom iskustava, raznih kultura i pristupa kroz ples, somatiku i jogu ona drži časove i radionice joge i kontakt improvizacije u Beogradu i organizuje brojne rekreativne odmore.

U Homeplace-u vodi časove Hatha yoge.

“Sub Kuch Milega – Sve je moguće!” – Indian street phrase

Jovana Filipović

Jovana je instruktorka hata joge od 2010. godine (JSS). Potpuno fascinirana iskustvom trudnoće, porođaja i roditeljstva osetila je potrebu da još više sazna na tu temu i da se poveže sa drugim ženama na koje je ovo iskustvo isto tako duboko uticalo. 2013. godine završava obuku za dule (Dona International sa Reka Dezsi) i odmah zatim i obuku za instruktorku prenatal joge (kod babice Divne Miljković u okviru Vidya Yoga škole).

Upoznala je puno divnih žena na ovom putu, te pored držanja časova joge, joge za trudnice i mame i bebe, na razne načine okuplja i podržava druge žene. Kao dula pruža emotivnu, informativnu i fizičku podršku ženama u trudnoći i na samom porođaju, kao i u prvim danima postpartuma. Sa Dulama Srbije organizuje obuke za nove dule i radionice za trudnice. S obzirom da je po obrazovanju i struci magistar umetnosti – zidnog slikarstva, integriše sva svoja znanja i u saradnji sa drugim edukatorkama održava različite radionice u kojima se i kroz umetnost i kreativnost bave temama ženske energije i iskustva majčinstva.

Mama je dve neverovatne devojčice, uvek iznova uči o roditeljstvu i o magiji rađanja i ima veliku potebu da sve što sazna podeli sa drugim ženama. Piše blog Yoga Art Mama.

U Homeplace vodi časove prenatal yoge i yoge za mame i bebe.

“No mud no lotus.”

Rozalia Forai

Zbog verovanja u to da se čovek pokretom samoisceljuje, Rozalia Forai je izabrala profesiju fizioterapeuta. Osetivši benefite yoge najpre na sebi, dolazi do saznanja da yoga i te kako može poslužiti kao terapija kako za bolne sindrome lokomotornog aparata, tako i za osobe sa motoričkim invaliditetom. Yoga instruktor Vidya škole yoge postaje 2017. godine. U želji da bolje upozna promene ženskog tela u blaženom stanju, prirodu porođaja i načine uz pomoć kojih se žena priprema za taj čin, završava Prenatal yogu kod babice i yoga instruktorke Divne Miljković. Yoga i babičke metode psihofizičke pripreme za porođaj daju veliku podršku trudnicama današnjice. Ta znanja prenosi trudnicama u Homeplace-u.

Pored yoge i fizioterapije, učestvuje u vođenju i osmišljavanju kreativnih radionica “ReMaking Tesla”, međunarodnog foruma za interaktivnu edukaciju. Kroz yogu i vizualizaciju radi i ekološke performanse u cilju održivog razvoja i podizanja svesti o očuvanju životnog okruženja.

U Homeplace-u je saradnica na programu Prenatal yoge

“Happiness is your nature. It is not wrong to desire it. What is wrong is seeking it outside when it is inside.” ― Sri Ramana Maharshi

Jelena Kadenić

Jelena Kadenić je nakon završetka studija radila u više multinacionalnih kompanija u Americi i Evropi. Uvidevši da biznis okruženja ne podržavaju unutarnji razvoj, Jelena je napravila životni zaokret.

Dugogodišnje iskustvo iz tehnika šamanizma kod dr Vuka i praktikovanje yoge nadogradila je licencom za instruktora hatha yoge u školi Vidya yoga Dragana Lončara. Već deset godina na srpskom i engleskom jeziku vodi grupne i individualne časove, radionice i yoga odmore. Poseban fokus usmerila je na yogu za korporacije i yogu za lice.

Dugogodišnji rad na sebi dovodi je i do Vipassana meditacije, koja joj otvara nove vidike.

“Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough and more….. It can turn a meal into a feast, a house into a home and a stranger into a friend.” – Melodie Beattie

Dražen Šivak

Dražen Šivak, kroz karijeru i iskustvo glumca i glumačkog pedagoga, svoje putovanje započinje kroz umetnost u kojoj stiče iskustvo u raznim glumačkim tehnikama i pristupima. Tada se javlja i njegov interes za dubljim razumijevanjem sebe i otkriva meditaciju koja postaje njegova praksa. Obučava se u procesima Intenziva svesnosti i Unutrašnjeg kritičara kod Gange Cording i Avikala Costantina. Sertifikovani je hipnoterapeut i član American Board of Hypnotherapy.

Kroz svoju predanost i posvećenost klijentu svakom pristupa s poštovanjem i razumevanjem dajući mu prostor da sam otkrije vlastite individualne potencijale.

U Homeplace-u vodi svoje radionice Živeti prisutnost, Tango – umetnost slušanja i individualno radi hipnoterapiju i rad na Unutrašnjem kritičaru.

“To learn something is to know yourself; to study something is to study yourself.” – Dogen

Aleksandra Ćirić

Iz potrebe za lepim, svoje studije i klasični radni vek posvetila je istoriji umetnosti. Sarađujući sa studentima trudi se ne samo da prenese stručna znanja, već i značajne životne istine koje je spoznala, a koje su zasnovane u neprestanoj, aktivnoj i disciplinovanoj nezi fizičkog i mentalnog zdravlja. Tragajući za novim znanjima otkrila je Tai Chi Chuan i praktikuje ga već 15 godina.

Teži ka jednostavnosti i predano je posvećena izučavanju Chi Gonga, a naročito lekovite metode Zhi Neng Chi Gong-a. Putem jednostavnih vežbica ova praksa isceljuje sve nivoe našeg bića.

Imala je sreću da svoje znanje upotpuni tromesečnom edukacijom u Kini, gde se uverila u ispravnost svoga izbora. Stečeno znanje prenosi svima koji žele da se osećaju bolje i zadovoljnije.

“Kada je učenik spreman, učitelj se pojavi” – kineska poslovica

Marija Leskovac

Marija je najveći deo svog profesionalnog razvoja posvetila radu sa decom i roditeljima. Po formalnom obrazovanju je profesor nemačkog jezika za decu. U okviru Nemačke škole radi već 8 godina kao jezički pedagog, a nakon obuke o tehnikama Mindfulness prakse u radu sa decom počela je da vodi sekciju Mindfulness za decu od prvog do četvrtog razreda. Pored brojnih tehnika za lični razvoj odraslih i dece sa kojima se upoznala na svom profesionalnom putu najviše praktikuje Reiki, meditaciju i ostale Mindfulness tehnike.

U Homeplace-u vodi dečije radionice razvoja svesne pažnje jer želi da što više dece na vreme nauči kako da prepoznaju i upravljaju svojim mislima i osećanjima, kako da se lakše fokusiraju i koncentrišu, kako da budu saosećajni pema sebi i drugima, kako da adekvatno reaguju na stres, jer su to sve sposobnosti koje su nam u današnjem svetu enormnog ubrzanja svima potrebne.

Marija se trudi da pomogne roditeljima da Mindfulness uvedu u porodični život jer je razvoj svesne pažnje namenjen celoj porodici i ako jedan primenjuje ove tehnike svi u porodici mogu imati koristi. Više informacija potražite na svesnapaznja.com.

Never stop learning, because life never stops teaching! – Unknown