Yoga lica – radionica

Mišići lica

Naše lice ostvaruje prvi kontakt sa svetom oko nas i ono odaje prvi utisak o nama. Pri tome uopšte nije važno koliko imamo godina. Duboko verujemo da biti istinski zadovoljan svojim licem i telom ne znači ostati večno mlad i boriti se protiv znakova starenja i tragova koje život ostavlja na nama. Biti istinski zadovoljan nešto je što dolazi iznutra, a kada govorimo o licu osećamo se dobro kada znamo da o njemu brinemo. Kao što je i našem telu, odnosno mišićima tela, potrebna aktivacija, ali i opuštanje i masiranje, isto je potrebno i našem licu. Često zaboravljamo da upravo lice nosi naše emocije, da ono aktivno učestvuje u svakom razgovoru i da često odaje naše unutrašnje stanje. S druge strane, opušteno i zadovoljno lice šalje informaciju i ostatku našeg sistema o tome kako je sve u najboljem redu i kako se možemo opustiti.

Na ovoj radionici ćemo naučiti sledeće:

  • kako lice stari, koji su sve faktori koji uzrokuju promene na licu
  • tipove bora na licu i kako ih možemo sprečiti i ublažiti
  • zašto, kako i koliko vežbati i tretirati lice
  • vežbice za svih 6 ključnih delova lica – čelo, oči, obraze, usta, bradu i vrat
  • akupresurno tretiranje 4 važne tačke na licu
  • 3 vrste samomasaža koje možemo svakodnevno da primenjujemo.

Radionica se sastoji od teoretskog dela, dela u kojem aktivno vežbamo i tretiramo lice i dela za pitanja i odgovore.

Yoga za lice više je od samog stimulisanja mišića lica kako bismo ih učvrstili i dali svojoj koži novi izgled. Metoda prema kojoj su radionice organizovane (Danielle Collins Facial Yoga Method) veliki naglasak stavlja na brigu o sebi koja će rezultirati boljim osećanjem, pa time i zdravijim izgledom, koji je posledica osvešćivanja faktora stresa i ostalih uzroka starenja kože. Metoda nas uči kako da svesnije i ciljano brinemo za sebe, odvajajući vreme u kojem se možemo posvetiti samo sebi.

Cilj radionice je da svaka od polaznica uvrsti nešto od naučenog u svoju svakodnevnu rutinu brige za sebe i nege, te da ocenimo možemo li brigu o sebi na neki način još dodatno poboljšati.

Radionicu vodi:

Ivana Crnčić

Ivana Crnčić, učiteljica yoge i yoge za lice iz Zagreba (www.ivanacrncic.com)

Nakon dugogodišnjeg praktikovanja yoge, 2011. završava svoj prvi teacher training (multistyle). Odmah potom počinje podučavanje i do danas završava niz dodatnih edukacija i seminara (Kids & family yoga, Yin yoga, Facial Yoga po metodi Danielle Collins, Prenatal&postnatal yoga). Velika joj je želja da upozna što veći broj ljudi s yogom, njenim benefitima i mogućnošću da nas prati kroz svaki trenutak u našem životu.

Kada: 8. juna 2019. od 10 do 13 h

Cena radionice za prijave izvršene do 1. juna je 25 eura, posle toga je cena 30 eura. Uplatu je potrebno izvršiti unapred.

Prijavu možete izvršiti popunjavanjem formulara koji sledi, a mi ćemo vam proslediti podatke za uplatu, kao i dokument o stvarima koje su vam potrebne za radionicu.