Obuka za dule

Obuka za dule - oktobar 2020.

(Foto: Tamara Zidar)

Ukoliko želite da budete pomoć i podrška ženama tokom trudnoće i porođaja, da naučite više o fiziologiji porođaja, osnovnim potrebama žene koja rađa, emocijama u trudnoći, na porođaju i još mnogo toga; ako ste trudnica, mama, babica, medicinske sestra, žena kojoj je stalo do dobrobiti žene koja rađa ► OVO JE PRAVA OBUKA ZA VAS!

Žena ne treba da bude sama na porođaju! Svaka žena zaslužuje da ima dulu kraj sebe ukoliko to želi – moto je DONA International organizacije. To je najveća, najstarija i najuglednija dula organizacija u svetu. Sve učesnice dobijaju potvrdu o pohađanju obuke, što je i prvi korak u sticanju međunarodno priznatog DONA dula sertifikata.

► PROGRAM: Trodnevna obuka za porođajnu dulu

► DATUM OBUKE: 2, 3 i 4. oktobar 2020. od 9 do 17 h

► MESTO ODRŽAVANJA: Homeplace – prostor za razvoj tela i duha (Pop Stojanova 4, Beograd)

Iskustvo rađanja oblikuje čovečanstvo! Dula je žena koja pruža kontinuiranu informativnu, emotivnu i fizičku podršku i pomoć ženama tokom trudnoće, na porođaju i u periodu nakon porođaja. Postoje porođajne i postporođajne dule, a ova trodnevna obuka je DONA International Birth Doula Workshop, odnosno obuka za porođajnu dulu, sedma po redu kod nas. Obuku vodi Réka Dézsi (www.dezsireka.hu), dula sa dugogodišnjim iskustvom i prisustvom na više od 100 porođaja, licencirana instruktorka za buduće dule DONA International organizacije. Obuka se održava na engleskom jeziku sa obezbeđenim prevodom na srpski. Dobijate osim teorijskih i praktičnih znanja i priručnik (DONA manual) na engleskom jeziku. Sve učesnice dobijaju potvrdu o pohađanju obuke, što je i prvi korak u sticanju međunarodno priznatog DONA dula sertifikata.

DONA International je najveća, najstarija i najuglednija dula organizacija u svetu. Više o organizaciji možete pogledati na www.dona.org

Na obuci ćete dobiti osnovu sa kojom možete krenuti u prva iskustva pružanja podrške. Teme koje obrađujemo na obuci su:

  • Uvod u pružanje podrške na porođaju (uloga, dobrobiti, studije, ishodi),
  • Standardi prakse i etički kodeks DONA dula,
  • Prenatalna podrška,
  • Komunikacija sa klijentom,
  • Tehnike za obezboljavanje porođaja (teorijski i praktičan deo),
  • Tok porođaja i različiti scenariji porođaja,
  • Prirodni i medikalizovani porođaj,
  • Hormoni u porođaju,
  • Dojenje i postpartum posete.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da popunite prijavu: tinyurl.com/PrijavaOktobar2020

Stojimo vam na raspolaganju za sve dodatne informacije, slobodno nam pišite na mail: dulesrbije@gmail.com

Saznajte više u blogu Dule u Srbiji.