Sa meditacijom na TI – individualni program

Sa meditacijom na TI - individualni program

Verovatno ste primetili da u programu Homeplace-a redovno držimo i program meditacije. Mnogi od vas su došli k nama iz želje da svoje telo probude i održavaju kroz redovno vežbanje. Znali ste vrlo malo ili ništa o meditaciji, a svakako niste znali kakve ona veze ima s vežbanjem.

Za početak, meditacija nije i meditacijska tehnika, kao ona drevna tehnika sedenja zatvorenih očiju i promatranja sopstvenog daha. Postoje mnoge tehnike, neke vrlo telesno aktivne, a neke pasivne, neke zaigrane, neke mirne,  sve one su samo različiti načini koji nam pomažu da imamo iskustvo meditacije. U Homeplace-u često radimo Oshove aktivne meditacije, koje su dizajnirane tako da ima uvek delova u kojima pokrećemo telesnu energiju, znajući da je savremenom čoveku vrlo izazovno da samo sedne i zatvori oči. Obično nam se tada učini da nikad nismo imali više misli u jednom trenutku! To je samo zato jer nismo bili svesni našeg unutrašnjeg saobraćaja, a ne zato što ih inače nema. Otuda preporuka da se prvo aktivira telesna energija, na razne načine, kako bi se naša pažnja i energija iz glave spustila u telo. Ako ne kultiviramo naš duh, naše telo ostaje odvojeno od nas, a ako ne kultiviramo naše telo, naš duh nema korena.

Zato smo u Homeplace-u osmislili program koji vam daje mogućnost da imate iskustvo meditacije koja je najadekvatnija za vas, s mogućnošću da dobijete ličnu podršku jedan na jedan! Aktivna meditacija dovodi nas u sadašnji trenutak i kroz pokret, disanje i haotičnost donosi prisutnost u sopstvenom telu, sada i ovde. Samim tim, ovo je prilika da brige, misli, projekcije za budućnost, kao i boravljenje u prošlosti budu zamenjene osećajem otpuštanja ovih stvari i prepuštanja postojanju samo u sadašnjem trenutku.

Svaki ovaj dragoceni trenutak prisutnosti u sadašnjosti donosi osećaj mira i opuštenosti i podsetnik je da naše biće ima sve odgovore, kada mu damo prostora da bude.

Ovaj program je nastao sa željom da vi, pojedinci, produbite svoju praksu i da posvetite jednoj tehnici 21 dan, da biste je bolje upoznali i otkrili kakav efekat ima na vas, jer praksa ima kumulativni efekat. Našem umu treba vremena da počne da sarađuje. Umesto da crpi našu dragocenu energiju skačući s ove na onu misao kao majmunče s grane na granu, on će postati naš saveznik iz jednostavnog razloga što praktikovanjem meditacije postajemo spontaniji, autentičniji. Tako se naš um oslobađa nepotrebnog, postaje otvoren i fleksibilan, spreman da bude na raspolaganju kad je potreban i utišan kad ga ne trebamo.

 

Opcije rada u okviru individualnog programa

Rad u okviru ovog programa odvija se uživo ili online, a moguća je kombinacija obe vrste rada.

U okviru programa “Sa meditacijom na TI”, Homplace vam nudi dve opcije u individualnom radu:

 

→ OPCIJA 1 (dva susreta)

I susret

Uvodna sesija na kojoj ulazimo u verbalnu komunikaciju kako bismo pronašli na kom se mestu nalazite i šta vam je potrebno. U odnosu na to određujemo meditaciju koja bi bila najpogodnija za vas. (30–45 min)

II susret

Sastajemo se i meditaciju radimo zajedno (1h i 15min)

Dobijate snimak Meditacije kao i muziku koja je kreirana baš za tu meditaciju.

Nastavljate sa radom samostalno, dok ne ispunite 21 dan.

Cena ove opcije je 50 evra.

 

→ OPCIJA 2 (četiri susreta)

I susret

Uvodna sesija na kojoj ulazimo u verbalnu komunikaciju kako bismo pronašli na kom se mestu nalazite i šta vam je potrebno. U odnosu na to određujemo meditaciju koja bi bila najpogodnija za vas. (30–45 min)

II susret

Sastajemo se i meditaciju radimo zajedno (1h i 15min)

Dobijate snimak Meditacije kao i muziku koja je kreirana baš za tu meditaciju.

III susret

Sesija (online ili uživo) gde meditaciju radite vi uz vođenje voditeljke meditacije. Ovaj susret je mesto za sva pitanja i deljenje svega onoga sa čim ste se susreli. (1h i 15min)

Dinamika, odnosno termin ovog trećeg susreta je u dogovoru sa meditantom: može biti na samom početku, a isto tako i pri samom kraju vašeg Meditacijskog ciklusa.

IV susret

Zatvaramo ciklus zajedno (30 minuta). Termin u dogovoru sa meditantom.

Cena ove opcije je 80 evra.

 

O voditeljki meditacije:

Marija Milićević

Marija Kavisho Milićević

Marija Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U međuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

 

Način prijavljivanja

Prijavljivanje za program “Sa meditacijom na TI” vrši se putem adrese contact@homeplace.rs.

Više informacija o programu možete dobiti putem adrese contact@homeplace.rs ili broja telefona 0641746918 (Marija).