Tim

Marija Milićević

Marija MilićevićMarija Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U medjuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

Vodi individualne i grupne časove, kao i yoga vikende i detox programe.

U Homeplace-u vodi časove yin yoge, vinyasa flow yoge, essential yoga i yoge za decu, kao i vodjenje Oshovih meditacija.

“The sun shines down, and its image reflects in a thousand different pots filled with water. The reflections are many, but they are each reflecting the same sun. Similarly, when we come to know who we truly are, we will see ourselves in all people.” – Ammachi

Jovana Filipović

Jovana FilipovićJovana je instruktorka hata joge od 2010. godine (JSS). Potpuno fascinirana iskustvom trudnoće, porođaja i roditeljstva osetila je potrebu da još više sazna na tu temu i da se poveže sa drugim ženama na koje je ovo iskustvo isto tako duboko uticalo. 2013. godine završava obuku za dule (Dona International sa Reka Dezsi) i odmah zatim i obuku za instruktorku prenatal joge (kod babice Divne Miljković u okviru Vidya Yoga škole).

Upoznala je puno divnih žena na ovom putu, te pored držanja časova joge, joge za trudnice i mame i bebe, na razne načine okuplja i podržava druge žene. Kao dula pruža emotivnu, informativnu i fizičku podršku ženama u trudnoći i na samom porođaju, kao i u prvim danima postpartuma. Sa Dulama Srbije organizuje obuke za nove dule i radionice za trudnice. S obzirom da je po obrazovanju i struci magistar umetnosti – zidnog slikarstva, integriše sva svoja znanja i u saradnji sa drugim edukatorkama održava različite radionice u kojima se i kroz umetnost i kreativnost bave temama ženske energije i iskustva majčinstva.

Mama je dve neverovatne devojčice, uvek iznova uči o roditeljstvu i o magiji rađanja i ima veliku potebu da sve što sazna podeli sa drugim ženama. Piše blog Yoga Art Mama.

U Homeplace vodi časove prenatal yoge i yoge za mame i bebe.

“No mud no lotus.”

Neda Karalejić

Neda KaralejićNeda Karalejić je rođena 1979. godine u Virovitici (Hrvatska). Nakon završene srednje medicinske škole upisuje Učiteljski fakultet u Užicu. Velika ljubav prema pokretu vodi је u svet tanga, koji aktivno pleše od 2015. godine. Uživa u kontaktu i druženju sa prirodom i svaki slobodan trenutak provodi osluškujući i upoznajući sebe.

Jogu upoznaje 2005. godine, samostalno čitajući knjige o ovoj drevnoj filozofiji. Prepoznaje lepu povezanost između tanga i joge, pokreta i mirnoće. Tragajući dalje, od 2013. pohađa časove joge kod instruktorke Vidya Yoga škole, jedne od najrenomiranijih joga škola u Srbiji i regionu. Kasnije i sama upisuje i završava kurs za obuku joga instruktora u Vidya Yoga školi (generacija 2019/20).

Majka je dva divna dečaka.

Po svojoj prirodi lako se povezuje sa emocijama ljudi oko sebe. Veruje da je hodanje stazom joge smislenije kada tom stazom idemo zajedno, jačajući poverenje u svoju intuiciju i govor srca.

“Another world is not only possible, she is on her way. On a quiet day, I can hear her breathing.” – Arudhati Roy

Dražen Šivak

Dražen ŠivakDražen Šivak, kroz karijeru i iskustvo glumca i glumačkog pedagoga, svoje putovanje započinje kroz umetnost u kojoj stiče iskustvo u raznim glumačkim tehnikama i pristupima. Tada se javlja i njegov interes za dubljim razumijevanjem sebe i otkriva meditaciju koja postaje njegova praksa. Obučava se u procesima Intenziva svesnosti i Unutrašnjeg kritičara kod Gange Cording i Avikala Costantina. Sertifikovani je hipnoterapeut i član American Board of Hypnotherapy.

Kroz svoju predanost i posvećenost klijentu svakom pristupa s poštovanjem i razumevanjem dajući mu prostor da sam otkrije vlastite individualne potencijale.

U Homeplace-u vodi svoje radionice Živeti prisutnost, Tango – umetnost slušanja i individualno radi hipnoterapiju i rad na Unutrašnjem kritičaru.

“To learn something is to know yourself; to study something is to study yourself.” – Dogen

Jelena Marković

Jelena MarkovićObrazovanje za primenu Somatic Experiencing terapijske tehnike je stekla u Italiji i članica je Globalne Somatic Experiencing & Trauma Healing mreže i European Somatic Experiencing Association. Znanja i veštine za primenu holističkog savetovanja stekla je u Italiji na International POL Institute u okviru Working with People programa. Učestvovala je u programu Put ljubavi i deo je tima Budjenje ljubavi u Srbiji. Studije psihologije je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i master u oblasti obrazovnih politika.

Inspiraciju za rad sa ljudima nalazi u uverenju da nas otkrivanje sopstvene istine, prihvatanje i autentičnost, vode ka otkrivanju naše snage i jedinstvenosti.

Kroz dugogodišnje iskustvo rada na sebi i sa drugima, Jelena je uvidela da je zaboravljeni jezik tela putokaz ka svesnosti i prisutnosti i novim uvidima o nama samima i svetu koji nas okružuje.

U Homeplace-u vodi programe Centra za razvoj i radost, čiji je osnivač.

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.” – Marianne Williamson

Marijana Todorović

Marijana TodorovićMarijana Todorović je saradnica na programima Centra za razvoj i radost, kao i u organizaciji različitih gostujućih programa.

Od ranih dana bavila se telom i pokretom kroz ples i borilačke sportove, gde je prvi put došla u kontakt sa meditacijom i telom kao instrumentom preko kojeg izražavamo emocije i nosimo se sa životom.

U toku svoje profesionalne karijere u oblasti ljudskih prava i obrazovanja gde je radila na edukaciji različitih profesionalaca koji rade sa ljudima i decom, Marijana je potvrdila svoje uverenje da je najbolji doprinos svetu rad na sebi, pa se na svom ličnom i profesionalnom putu okrenula intenzivnom radu na sebi kroz različite oblike edukacija i programa u Srbiji i svetu. Učestvovala je na programu Put ljubavi i deo je tima u Srbiji, a na edukaciji je za Ošovu terapijsku tehniku disanja (Osho Diamond Breathing Training).

“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.” – Anais Nin

Nina Radovanović

Nina RadovanovićNina Radovanović je instruktor joge, plesač i somatski terapeut. Ona je stekla formalno obrazovanje na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je i odrastala, nakon čega je pošla u svet, a u potrazi za novim znanjem o telu i duhu. Početak njenog transformativnog puta počinje u Indiji pre 12 godina, gde se upoznala s drevnom mudrosću joge i meditacije. Dobila je svoj prvi učiteljski sertifikat joge u tantričkom ašramu u Indiji, ali je nastavila istraživanje različitih stilova poput Aštange u Majsoru kao i Vinjase, Hatha, Yin i Acro joge, stalno se edukujući na radionicama i treninzima u Kini, Indiji, Tajlandu i na Baliju, gde je imala čast da uči od vodećih svetskih učitelja.

Njeno interesovanje na polju somatike odvelo ju je do upoznavanja sa ajurvedskim principima, tajladskom masažom, da bi se na kraju zaljubila u Aguaharu, tretman u vodi, koga je prepoznala kao izuzetnu holističku praksu. Inspirisana mešavinom iskustava, raznih kultura i pristupa kroz ples, somatiku i jogu ona drži časove i radionice joge i kontakt improvizacije u Beogradu i organizuje brojne rekreativne odmore.

U Homeplace-u je saradnik za vođenje tematskih radionica.

“Sub Kuch Milega – Sve je moguće!” – Indian street phrase

Jelena Kadenić

Jelena KadenićJelena Kadenić je nakon završetka studija radila u više multinacionalnih kompanija u Americi i Evropi. Uvidevši da biznis okruženja ne podržavaju unutarnji razvoj, Jelena je napravila životni zaokret.

Dugogodišnje iskustvo iz tehnika šamanizma kod dr Vuka i praktikovanje yoge nadogradila je licencom za instruktora hatha yoge u školi Vidya yoga Dragana Lončara. Već deset godina na srpskom i engleskom jeziku vodi grupne i individualne časove, radionice i yoga odmore. Poseban fokus usmerila je na yogu za korporacije i yogu za lice.

Dugogodišnji rad na sebi dovodi je i do Vipassana meditacije, koja joj otvara nove vidike.

“Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough and more….. It can turn a meal into a feast, a house into a home and a stranger into a friend.” – Melodie Beattie

Marija Leskovac

Marija LeskovacMarija je najveći deo svog profesionalnog razvoja posvetila radu sa decom i roditeljima. Po formalnom obrazovanju je profesor nemačkog jezika za decu. U okviru Nemačke škole radi već 8 godina kao jezički pedagog, a nakon obuke o tehnikama Mindfulness prakse u radu sa decom počela je da vodi sekciju Mindfulness za decu od prvog do četvrtog razreda. Pored brojnih tehnika za lični razvoj odraslih i dece sa kojima se upoznala na svom profesionalnom putu najviše praktikuje Reiki, meditaciju i ostale Mindfulness tehnike.

U Homeplace-u vodi dečije radionice razvoja svesne pažnje jer želi da što više dece na vreme nauči kako da prepoznaju i upravljaju svojim mislima i osećanjima, kako da se lakše fokusiraju i koncentrišu, kako da budu saosećajni pema sebi i drugima, kako da adekvatno reaguju na stres, jer su to sve sposobnosti koje su nam u današnjem svetu enormnog ubrzanja svima potrebne.

Marija se trudi da pomogne roditeljima da Mindfulness uvedu u porodični život jer je razvoj svesne pažnje namenjen celoj porodici i ako jedan primenjuje ove tehnike svi u porodici mogu imati koristi. Više informacija potražite na svesnapaznja.com.

“Never stop learning, because life never stops teaching!” – Unknown