OSHO Dinamička meditacija – radionica u novembru

OSHO Dinamička meditacija

Ako ste među onima kojima „klasično meditiranje” ne ide ili im teško pada, možete da isprobate aktivne meditacije. U njima postoji deo u kome aktivirate telo, bilo da se pleše, skače, smeje, viče ili izražava kroz neku formu korišćenja tela, kako bi se čovekova pažnja spustila iz glave u telo. U meditaciji taj pokret služi da se u nama pokrene i procirkuliše energija. Aktivna faza meditacije pomaže nam da u sebi osvešćujemo sve što smo potisnuli ili skrivali (bes, suze, tugu, povrede…), jer svi smo doživeli „negativne“ emocije poput tuge, srama, straha, ljutnje, mržnje, ljubomore, pohlepe ili krivice. No, budimo svesni da postoje i mnoga osećanja koja su „pozitivna“, ali takođe izbegavamo da ih izrazimo (radost, sreća, smeh, ljubav…).

Ako potisnute i neosvešćene emocije ne dopuštamo danima, nedeljama ili mesecima, one mogu uticati na naše zdravlje i zato ih je dobro osvestiti kroz aktiviranje tela.

Kroz ples, pokret, suze, smeh, ili šta god je već tema date Aktivne meditacije, mi potisnuto kreativno transformišemo u nešto što nam omogućuje da proširimo saznanje o sebi.

Tek kad unutarnji saobraćaj izgubi svoju snagu, spremni smo da se prepustimo meditaciji, jer je sve što je višak otpalo. Spremni smo da odemo u prostor posmatrača svega što se u nama odvija bez potrebe da to ocenjujemo, osuđujemo, menjamo ili poboljšavamo.

Vežbanjem ovih tehnika naš unutrašnji prostor se proširuje, a um se smiruje. Tako se povećava naš kapacitet za meditaciju, a time se otvara put brojnim dobrobitima koje ona donosi.

 

O programu

Vikend 26. i 27. novembra od 08.00 do 09.30 h posvećujemo jedinstvenoj Osho Dinamičkoj meditaciji!

Dinamička meditacija je ODLIČNA prilika da se oslobodite starih, zaostalih emocija i stresa, doživite katarzu i kroz pokret pronađete telesni i mentalni mir.

Tokom ovog jedinstvenog jednosatnog procesa proći ćete kroz pet faza, uključujući duboko disanje, katarzičnu ekspresiju, aktivnu mantru, tišinu i slobodni ples. Tako ćete se osećati i fizički i psihički osveženi i omogućiti istinski unutrašnji mir.

Dubina ove tehnike se povećava kada se vežba u grupnoj energiji, a iskustvo je uvek drugačije.

Dinamička meditacija je tehnika koja je pomogla hiljadama ljudi širom sveta da pronađu unutrašnju smirenost, emocionalnu ravnotežu i žive srećniji i zdraviji život.

Meditaciju je najbolje vežbati rano ujutro kako bi se izgradila energija i podigla svesnost za dan koji je pred nama.

Dinamičku meditaciju je potrebno raditi na prazan stomak (bez čvrste hrane).

Meditacija traje sat vremena.

Potrebno je poneti udobnu slojevitu garderobu u kojoj se slobodno možete kretati, maramu ili povez za oči, jer se cela meditacija radi zatvorenih očiju, i flašu vode.

Dođite 15 minuta ranije, vrata se zaključavaju u 08.00 h.

 

Vreme i mesto održavanja

Kada: subota i nedelja, 26. i 27. novembar 2022. godine, od 08.00 do 09.30 h

Gde: Udruženje „Belo pero”, Kolubarska 19, Beograd

Lokacija

 

O voditeljki meditacije:

Marija Milićević

Marija Kavisho Milićević

Marija Kavisho Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U međuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

 

Način prijavljivanja i cena

Cena za oba dana: 4.200 dinara.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem sledećeg formulara:

 

Uz rezervaciju ćete dobiti podatke o uplati.

Grupa će biti zatvorenog tipa, prijava je za oba dana (26. i 27. novembar) a maksimalan broj učesnika je 12.

Za više informacija o programu Osho Dinamičke meditacije pišite na contact@homeplace.rs ili pozovite 0641746918 (Marija)