OSHO Kundalini meditacija u maju

OSHO Kundalini meditacija u maju

Ako ste među onima kojima „klasično meditiranje” ne ide ili im teško pada, možete da isprobate aktivne meditacije. U njima postoji deo u kome aktivirate telo, bilo da se pleše, skače, smeje, viče ili izražava kroz neku formu korišćenja tela, kako bi se čovekova pažnja spustila iz glave u telo. U meditaciji taj pokret služi da se u nama pokrene i procirkuliše energija. Aktivna faza meditacije pomaže nam da u sebi osvešćujemo sve što smo potisnuli ili skrivali (bes, suze, tugu, povrede…), jer svi smo doživeli „negativne“ emocije poput tuge, srama, straha, ljutnje, mržnje, ljubomore, pohlepe ili krivice. No, budimo svesni da postoje i mnoga osećanja koja su „pozitivna“, ali ih takođe izbegavamo izraziti (radost, sreća, smeh, ljubav…).

Ako potisnute i neosvešćene emocije ne dopuštamo danima, nedeljama ili mesecima, mogu uticati na naše zdravlje i zato ih je dobro osvestiti kroz aktiviranje tela.

Kroz ples, pokret, suze, smeh, ili šta god je već tema date Aktivne meditacije, mi potisnuto kreativno transformišemo u nešto što nam omogućuje da proširimo saznanje o sebi.

Tek kad unutarnji saobraćaj izgubi svoju snagu, spremni smo da se prepustimo meditaciji, jer je sve što je višak otpalo. Spremni smo da odemo u prostor posmatrača svega što se u nama odvija bez potrebe da to ocenjujemo, osuđujemo, menjamo ili poboljšavamo.

Vežbanjem ovih tehnika naš unutrašnji prostor se proširuje, a um se smiruje. Tako se povećava naš kapacitet za meditaciju, a time se otvara put brojnim dobrobitima koje ona donosi.

OSHO Kundalini meditacija je aktivna meditacija koja je namenjena večernjim satima (predveče ili za vreme zalaska sunca), kako bismo sa sebe „otresli“ dan koji je iza nas. Kundalini meditacija pruža nam priliku da opustimo telo koje je celog dana bilo stegnuto, da se blokade koje su u telu probiju, da dozvolimo energiji da nesmetano struji kroz nas a da nas tišina uvede u stanje mira i opuštenosti.

 

Vreme i mesto održavanja

Kada: nedelja, 8. maj 2022, od 18.30 do 20.00

Gde: Udruženje „Belo pero”, Kolubarska 19, Beograd

Lokacija

 

O voditeljki meditacije:

Marija Milićević

Marija Kavisho Milićević

Marija Kavisho Milićević, osnivačica Homeplace-a, prostora za razvoj tela i duha, po profesiji je prof. španskog jezika i hispanskih književnosti, no od detinjstva pokazuje interesovanje za pokret i ljudsko telo, pa tako započinje s izučavanjem raznih plesova. U međuvremenu, upoznaje se s yogom, u kojoj izučava različite stilove i prakse.

Postaje yoga učitelj u Vidya yoga školi Dragana Lončara, i nastavlja svoju edukaciju kod učitelja prakse yin yoge Sebastiana Pucellea i Miriele Burielle, a završava i obuku yoge za decu, Rainbowkids metode. Kroz produbljivanje rada na telu budi se njen interes za meditaciju kao nove perspektive rada s ljudima. Završava trening za vodjenje Oshovih meditacija i trenutno se obučava za terapeuta Osho diamond breath tehnike.

 

Način prijavljivanja i cena

Cena: 1.300 din.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem sledećeg formulara:

 

Za više informacija o OSHO Kundalini meditaciji pišite na contact@homeplace.rs ili pozovite 0641746918 (Marija)