Yoga disanja – Oslobodi moć svog daha

Yoga disanja

Yoga disanja je poseban metod Hatha yoge i kompletna praksa u kojoj kroz pokret učimo da razumemo svoj dah i oslobodimo sav njegov potencijal da nas rastereti, osnaži, podrži i nosi, kako na prostirci, tako i u životu.

Yoga disanja spada u terapeutske segmente prakse. Izdvaja je prilagođavanje individualnim potrebama vežbača, fokus na dah u skladu sa fiziologijom i biomehanikom disanja, funkcionalan zdrav pokret i introspektivni metod kojim primarno razvijamo interocepciju, naš senzorni sistem kojim prepoznajemo dešavanja unutar svog tela.

Prepoznajemo i oslanjamo se na individualne putanje kretanja daha da prepoznamo jezik kojim dah govori sa nama, organizujemo zdrav pokret i osećaj udobnosti u sopstvenom telu.

Yoga disanja je za sve vas koji želite da:

– osnažite svoj odgovor na fizički i umni stres

– ojačate duboke mišiće trupa i povećate mobilnost

– unapredite kapacitet udaha i izdaha i naučite kako da koristite svoj dah

– naučite kako da prepoznate i razumete signale svog tela.

 

Termini i način prijavljivanja:

Časovi obuhvataju dinamične asane, pranajamu, pratjaharu, vođene relaksacije, vežbe koncentracije i meditacije, uz dovoljno modifikacija da časovi odgovaraju različitim nivoima i potrebama polaznika.

Čas traje 1h 15 min.

Kada: svakog ponedeljka i četvrtka, od 18.30 do 19.45 h

Način prijavljivanja: putem mejla jelena.homeplace@gmail.com ili telefona 062/800-01-48 (Jelena)

 

Časove vodi:

Jelena Malenović

Jelena Malenović

Jelena Malenović je svoje dugogodišnje bavljenje jogom posvetila terapeutskim dejstvima joga prakse i njenoj primeni u savremenom životu. Sertifikovani je instruktor Hatha joge, joge hormonalne ravnoteže i učitelj joge disanja inspirisane učenjima Leslija Kaminofa.

Sa jogom se susrela u svojim dvadesetim tragajući za efikasnijim metodama relaksacije i načinima da olakša sebi simptome cervikalne spondiloze. U narednim godinama, samostalno ili uz podršku joga učitelja, istražuje različite stilove i prakse joge, zaljubljuje se u joga nidru, meditaciju, restorativne i terapeutske stilove joge. 2017. stiče zvanje instruktora u sportu i instruktora joge u u Međunarodnoj Akademiji Joga saveza Srbije, gde se obučila sa osnove jogičke i ajurvedske ishrane kao i za program joge hormonalne ravnoteže. 2018. nastavlja studije joge pod vođstvom doajena joge Leslija Kaminofa u Yoga Anatomy školi iz Njujorka jednoj od najpriznatijih škola ove oblasti u svetu gde završava Yoga Principles i kao stipendista nastavlja Yoga Practices. Ovo usavršavanje u oblasti anatomije, biomehanike, fiziologije, rada sa dahom i primene u joga praksi aktivno traje do danas.

Jelena vodi individualne i grupne časove joge disanja, joge hormonalne ravnoteže, restorativne i terapeutske joge.

Autor je bloga Spice Sunshine kojim spaja svoju ljubav prema jogi, ajurvedi, kuvanju i biljnoj kuhinji.